L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 13 de juliol del 2022

El PP rebutja la llei valenciana consensuada amb AVA-Asaja i la Unió que permetrà les cremes agrícoles

 

El PP  s’ha manifestat en contra i ha rebutjat la proposta de llei promoguda pel Govern del Botànic i consensuada amb els sindicats agraris per facilitar en el territori valencià la crema de restes agrícoles. El text de la llei es va aprovar en comissió de les Corts Valencianes, però tant el PP com Vox l’han votat en contra (Ciudadanos s’ha abstingut) a pesar que la llei valenciana, denominada Prevenció de Residus i Foment de l’Economia Circular, s’ha consensuat amb els dos sindicats dos sindicats AVA-Asaja i La Unió.

La postura del PP votant en contra del text de la llei en la comissió, tot i que compta amb el vist i plau d’AVA-Asaja i La Unió, xoca frontalment amb el que aquest mateix partit havia criticat fins ara, quan afirmava que el govern del Botànic no feia res per pal·liar els efectes negatius de la llei estatal  que, en prohibir les cremes, perjudicava els agricultors i establir alguna norma que facilitara la crema de restes agrícoles.  I ara que, la comissió d'agricultura de les Corts Valencianes aproven la proposició de llei, consensuada con AVA-Asaja i la Unió, el PP es posiciona en contra.

En el cas de Tavernes, la norma estatal vigent des d'abril va crear malestar entre el sector agrícola, i fins i tot es va dir que era l’Ajuntament qui no permetia la crema de restes agrícoles. Aquests comentaris en xarxes, alguns de regidors de l'oposició local, completament falsos, van ser desmentits per la responsable de comunicació de Compromís, Noe Alberola, on negava la prohibició per banda de l'Ajuntament i s'aclaria i informava la llei estatal. Uns dies després s'establia la moratòria que permet les cremes i que ara es concretarà en una llei autonòmica.

 

 

La llei s’aprovarà després de l’estiu i permetrà “esquivar” la llei estatal en l’àmbit autonòmic perquè les restes vegetals deixaran de tindre la consideració de residus, de manera que es podran cremar segons determinats criteris i amb caràcter excepcional, sempre que tinga una autorització individualitzada i es justifique la impossibilitat d’usar altres mitjans o que no hi ha perill d’incendis. ´

Tota la regulació proposada en la llei valenciana ha d’incorporar-se al pla de cremes i ordenances dels Ajuntaments per concretar les actuacions. La llei contempla també la creació de l’Agència Valenciana de Residus, per a gestionar tot el relacionat amb aquesta matèria.

Elaboració pròpia basada en la premsa i les nostres anteriors.