L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 23 de juliol del 2022

Ahir va obrir les portes la XXVIII Fira de Sant Jaume de productes valencians

 
 
Ahir va obrir les portes la Fira de Sant Jaume que arriba enguany a la seua XXVIII edició amb una nova empresa de muntatge i que va oferir una major presència en el recinte firal d'elements del folklor i de la tradició cultural valenciana. 
 
La inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde, Sergi González, de la directora general de Comerç, Artesania i Consum, Rosana Seguí, la diputada a les Corts Valencianes, Nathalie Torres i membres de la corporació vallera els quals recorregueren les instal·lacions i comentaren amb els venedors les excel·lències dels productes que s'hi ofereixen.
 
 
 
 
 
La fira d'enguany, com és habitual, també estava muntada sota la premissa d'oferir un aparador  on promocionar la gastronomia i els productes valencians els quals es poden tastar i comprar, a més de poder apreciar amb les activitats programades al llarg del temps de la fira la nostra artesania i conéixer el nostre poble amb els diversos actes culturals basats en la tradició festiva valenciana, i manifestacions culturals pròpies de Tavernes com la música, les tradicions, l'art i el patrimoni històric. 




 
 
La programació continua avui dissabte, dia 23, i s'inicia a les 19 hores amb l’actuació de la xaranga vallera "Això ho pague jo", al Llac de la Goleta, i el Grup de Balls Populars de Tavernes a partir de les 21 hores, que oferiran una mostra de la música i danses tradicionals, tant de Tavernes com valencianes. 
 
 
 
 
 
Cal recordar que com a activitats complementàries totes les vesprada hi ha programats tallers didàctics al voltant de la Cova del Bolomor per a conéixer com era la vida durant el Paleolític, i tallers participatius d’art amb la presencia de l’artista i escultor valler Jesús Martín-Lorente ‘Xule’ (de 20 a 21 hores). També hi ha anunciades activitats infantils, tallers de manualitats i jocs de taula tradicionals durant els tres dies de la fira.
 
Elaboració pròpia