L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 22 de juliol del 2022

D'allò que ningú no en parla quan es fa una repoblació i és essencial amb època d'onada de calor...

 

Tavernes... sempre en positiu.

No és només efectuar una repoblació, ni és només anar a la muntanya al lloc triat i plantar les especies i arbres. Això realment és l'inici d'un treball que cal continuar en el temps, i de vegades alguns anys, i que si cerquem una comparació és com cuidar una criatura fins que es valga per ella mateixa, o siga fins que l'arbre, arrele amb força i cresca.

  

I totes eixes atencions, eixos "mimos" als plançons dels pins, de les carrasques, a les plantes quan són menudes les du a cap l'alumnat del Taller d'Ocupació "Millorem Tavernes IV". Són ells qui efectuen el seguiment, pugen l'aigua, fan el reg... totes les atencions que calen per procurar que els arbres es crien forts, rectes i esponerosos. I ho fan amb un gran sentit de la responsabilitat, amb estima, sempre procurant la feina ben feta.

 

L'alumnat de l’especialitat de Forestal del Taller realitza periòdicament un seguiment dels treballs de repoblació que s'han dut a cap els darrers anys en diferents indrets de la Muntanya de les Creus.  

Arrepleguen dades, fan una valoració de com respon la planta per tal de millorar futures campanyes, una tasca que és pesada, però imprescindible, com pujar aigua a la muntanya per regar els arbres plantats en les campanyes de repoblació.

 

 I tot això és més necessari, més imprescindible en un any com el d'enguany, on ja portem una setmanada d'onada de calor, amb altres temperatures, i el reg és l'element que serveix per conservar tota la il·lusió en el valor de la feina feta i que tot el treballs realitzat en les repoblacions no es perda.

Tot perquè el nostre paisatge lluïsca verd, i com a contribució també a la millora de la natura i del medi ambient de Tavernes i la Valldigna.

 Elaboració a partir de la informació del web del taller