L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 14 de juliol del 2022

Sete Sois Sete Luas obri la programació amb un excel·lent concert de música folk al Clot de la Font


Tavernes ciutat de festivals... en positiu.

El festival "Sete Sois Sete Luas" iniciava ahir el seu caminar del 2022 amb una primera actuació, com ve essent habitual, en el Clot de la Font, dins del porrat que se celebra en el brollador. I com a protagonistes de la vetlada el grup alacantí "Cooldesac". 

El grup instrumental "Coolde sac"  format per Dani J. Uroz (violí, moraharpa, duduk i dolçaina), Laura Hernández (flauta travessera, flautí i whistle irlandés), Andrea Mira (percussió) i Daniel Tomasi (guitarra acústica i busuqui irlandés) no deceberen ningú, ans el contrari animaren la vetlada amb un gran concert de música folk i popular d'arreu de distints llocs del món amb un tast de musica popular valenciana,  el "Bolero de Guadassuar", interpretat per Rut - quina gran veu- i el "Bolero de Tavernes",  tot i que la nostra peça tradicional va ser interpretada només instrumentalment. 

 

 
 

La cantant Ruth a més va delectar amb una versió de "I Will Survive", de Gloria Gaynor, a més d'altres peces, mentre Raül pujava a l'escenari per interpretar la gaita en un tema del folklor gallec. 

El grup incorpora instruments i tècniques pròpies de la música clàssica, ritmes mestissos, patrons no ortodoxos i estils més moderns sense por d’incloure-hi qualsevol idea o estil musical. Amb això, va oferir un repertori que ens parlava de la tradició irlandesa, però també de la música escocesa, gallega o bretona, amb interpretació de l’estil celta, i complementat amb arranjaments i temes del folk tradicional valencià, cercaviles, boleros, danses, fandangos o jotes. En resum, una visió del folk i de la música tradicional particular, a través del prisma de la música moderna, que atrau i agrada a l'espectador.

El projecte "Cooldesac" va nàixer en el 2017 amb l'objectiu de desenvolupar músiques celtes tradicional amb la influència de la música valenciana, el pop, etc. La seua música  es basa en l'ús d'una variada instrumentació des dels instruments clàssics, com flauta travessera i violí, a altres  folklòrics com el duduk, el bouzouki, la moraharpa o la dolçaina, alguns de vegades no massa coneguts pel públic. El resultat: una explosió de sons i matisos musicals que deixa bocabadats en molts moments els assistents.

 

 

 

 El repertori, com ells mateix indiquen, està orientat al trad irlandés, però tal com poguérem comprovar temes de de música escocesa, gallega o bretona també els inclouen, així com del folklor tradicional valencià com  passacarrers, boleros, les dances, fandangos o jotes. El concert és per tant una mostra de la manera d'entendre aquestes estils musicals mitjançant una reelaboració del folk i la música tradicional vist amb el prisma de la música moderna.

Un concert que tot i durar fins a les 11 de la nit va semblar curt, perquè a la bellesa del paisatge il·luminat per eixa superlluna que ahir lluïa sobre la Valldigna, s'unia una agradosa nit i estava acompanyada de bona música... ja no calia desitjar res més per acabar, un any més, la tradicional festa del Dia de la Sang.  

Elaboració i fotos pròpies