L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 24 de juliol del 2022

La invisibilitat de la dura tasca del treball forestal perquè gaudim de les sendes i de les muntanyes




Tavernes... sempre en positiu.

Quan el visitant gaudeix en la natura del paisatge i de les sensacions que ofereixen les nombroses sendes que hi ha al terme de Tavernes, de vegades no és conscient de la dura tasca del treball forestal necessari per crear de nou o mantenir una senda en un espai forestal.

Un treball invisible però necessari, imprescindible per poder caminar, anar en bici o a cavall, per gaudir algun dels nombrosos itineraris que hi ha al voltant de Tavernes.

L’alumnat de l’especialitat de Forestal del Taller d’ocupació Millorem Tavernes IV treballa actualment al paratge del Clot de la Font, on realitza una doble tasca. Per un costa, s'actua a l’ecotò que separa la zona agrícola de la forestal i s'obri una faixa auxiliar com a ferramenta de prevenció d’incendis i per una altra s’estan realitzant els treballs necessaris per recuperar l’antiga senda.

Aixades, pics, pales, cabassos, carretons, malls, maces, martells, rasclets, potes de cabra, motoserres, desbrossadores, tisores... tota una quantitat de maquinària i ferramenta que requereix un gran esforç físic a l’alumnat de l’especialitat de Forestal de Millorem IV.

Un esforç de sobra recompensat al veure la gran quantitat de persones que utilitzen i gaudeixen els itineraris forestals en que treballa l’alumnat de Millorem Tavernes IV.
 
Aquest gran treball del Taller d'Ocupació, així com totes les activitats que desenvolupen les distintes especialitats de que consta, ha estat possible per la gestió dels tècnics de la regidoria de Foment, que dirigeix el regidor Josep Llàcer, de Compromís, en haver aconseguit de "Labora", Servei Valencià d’Ocupació i Formació, una subvenció de 724.075 complementats per 40.000 euros d'aportació municipal. Això ha facilitat contractar 30 veïns i veïnes desocupades durant un any, que reben ensenyaments i efectuen pràctiques en actuacions com la que avui publiquem de millora d'espais, edificis o llocs de Tavernes.
 
Segons la informació del Taller d'Ocupació en el web