L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 20 de juliol del 2022

Tot ja "quasi" a punt perquè el dia 27 obriga les portes la 8a edició de l'Iboga Summer Festival


L'Iboga Summer Festival se celebrarà del 27 al 30 de juliol a Tavernes, amb el detall cap als veïns i veïnes vallers que el primer dia, el dimecres 27,  podran accedir gratuïtament al recinte de concerts. A una setmana vista de l'inici de l'Iboga Summer Festival els preparatius de la zona de concerts i de la zona d'acampada avancen a un ritme frenètic, i tot i que el recinte esta completament tancat, les portes obertes per on entren i ixen els vehicles que aporten els materials per a la infraestructura.

 

 

La zona d'acampada dins del recinte general s'esta quadriculant en parcel·les menudes per a les tendes, tot seguint el model dels festivals que fins ara s'havien celebrat a la platja, al sector 12, i ja ha començat també la faena de col·locar les veles a sobre per tal de mitigar la calor del dia. Mentre en la zona de concerts, els aspersors cuiden la gespa, que ja s'ofereix d'un color verd intens.

Tal com ha explicat en plens i en la premsa el regidor responsable de festivals, Josep Llàcer de Compromís, l'Ajuntament controla que tot es desenvolupe segons la legalitat vigent, i al respecte cal recordar que l'organització disposa de la llicència d'obres, concedida ja fa temps i la llicència d'instal·lació després que la Generalitat, a través de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i de la seva Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental, indicara en un informe:

 

 

"la distància mínima entre l’àrea protegida i l’àmbit del sector afectat per l’actuació és aproximadament de 150 m, per la qual cosa no cap l’aplicació per part d’aquest departament de cap mesura al respecte, en particular del tràmit d’avaluació de repercussions sobre la Xarxa Natura 2000 regulat pel Decret 60/2012, de 5 d’abril, del Consell, pel qual regula el règim especial d’avaluació i d’aprovació, autorització o conformitat de plans, programes i projectes que puguen afectar la Xarxa Natura 200. Tampoc l’eventual presència d’espècies protegides (i en particular del corriol camanegre, Charadrius alexandrinus) en la zona dunar més pròxima a l’àrea d’actuació requereix l’establiment de mesures genèriques, ja que l’afecció a l’espècie només podria ser significativa si, a més d’afectar físicament a l’espai de nidificació, tinguera lloc en època de cria, la qual cosa no es produeix segons les dades facilitades.

 

Queda per tant la llicencia d'activitat que, com s'ha explicat en els plens en distintes ocasions i pel mateix regidor Josep Llácer, és dóna quan tot estiga acabat i certificat de que el muntatge compleix totes les garanties que marca la llei. En altres ocasions del festival, és una llicencia que es firma habitualment el mateix dia d'inici dels concerts.

 

 

 

EL PROGRAMA ANUNCIAT

La vuitena edició de l'Iboga Summer Festival  se celebra amb una "aposta contundent per les músiques del món" i un cartell internacional que reuneix destacades figures del panorama musical internacional com Goran Bregovic, Dub Inc, La Yegros, Talc, Skarra Mucci, Benny Page, La Dona'm Blanche, Rotfront, Sara Hebe, La P’tite Fumée, Guts, Äl Jawala, Kumania Algazarra, Ska’n’ska, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Manudigital, Nova York Ska-Jazz Ensemble o La Fanfàrria del Capità.

El certamen brindarà al públic "un gran homenatge a les músiques d'arrel, el folklore i la idiosincràsia, així com a gèneres com el balkan, el ska, el reggae, el drum and bass i altres nadius, tots ells amb el ball com a protagonista", destaca l'organització en un comunicat.

Un dels compositors més importants de la regió balcànica, Goran Bregovic, presentarà el seu nou treball ‘Three letters from Sarajevo", al costat d'uns altres dels seus mítics temes, en un dels millors directes que es poden presenciar a nivell mundial.


Goran Bregovic

 

La mítica banda francesa Dub Inc confirmarà per què porten més de 25 anys incendiant els escenaris dels majors festivals del planeta amb la seua particular fusió de rap, reggae i dancehall. Des de l'Argentina, La Yegros recorrerà els ritmes llatinoamericans amb el seu enfocament electrònic tan característic. Els italians Talc revolucionaran al públic amb el seu contundent so ska-punk. Per la seua part, el grup de música klezmer i gitana, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, donarà comptes de per què és un clar referent de la música balcànica.

L'eclèctica formació Rotfront serà una de les «joies exclusives» amb la qual deixar-se portar per les seues referències musicals adoptades de diferents èpoques i la seua dansa salvatge i enrevessada. Un altre directe «imperdible» serà el de la formació franco-alemanya Äl Jawala, pioners a fusionar ritmes urbans amb instruments de vent salvatges i orientals.

HARD TECH

Un «moment molt especial i insòlit» serà el mà a mà entre Vandal i Billx, desitjat per l'organització de Iboga i que finalment està confirmat. A més, el gènere hard tech es veurà representat per les actuacions de Parkineos i Yowii.

La big band italiana North East Ska Jazz Orchestra, formada per dívuit components, aprofundiran en les músiques jamaicanes des de la perspectiva d'una orquestra contemporània. El virtuós Benny Page, la llegenda jamaicana Skarra Mucci, els mítics Nova York Ska-Jazz Ensemble, la reivindicativa argentina Sara Hebe, els festius portuguesos Kumpania Algazarra o els cumbieros granadins Eskorzo.

Elaboració pròpia i amb les notes de l'organització