L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 3 de juliol del 2022

S'obri el procés per a la nova elecció de jutge de pau i jutge suplent


El BOP ha publicat l'acord del plenari de Tavernes del passat mes de juny, segons el qual s'ha de procedir a l'elecció de nou jutge titular de pau  i suplent. Actualment les persones que exerceixen aquest càrrec són Julio Pallàs (foto superior en un acte institucional), i com a suplent Joan Baptista Ibáñez Magraner, que foren elegits fa ara quasi 4 anys. 
 
Per tant, i tal com manen les lleis vigents, s'obri un termini perquè les persones interessades puguen presentar la seua sol·licitud per aquests dos càrrec durant el període 2022-2026.

El plenari per unanimitat, i seguint la norma legal, va aprovar que qualsevol interessat a ser jutge de pau presentarà la seua sol·licitud en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament durant el termini de 10 dies hàbils comptadors des de l’endemà de la publicació de l’edicte en el Butlletí Oficial de la Província, que va ser el passat 30 de juny.

 

Joan Baptista Ibàñez, jutge suplent
 
Si es presenten més de dues sol·licituds, serà el plenari qui ha de decidir per votació i ho farà tenint en compte l’experiència en tasques, càrrecs o responsabilitats que impliquen resolució de conflictes veïnals, actuacions arbitrals, mediadores i conciliadores, així com les característiques  professionals,  de  capacitació  i  altres circumstàncies  personals. 

Un altre factor que tindrà en compte és que l’activitat professional o mercantil de l’aspirant siga adequada  per la no interferència ni generació de menyscapte a la imparcialitat   o independència de l’exercici de les funcions de  jutge  de  pau.

Els elegits prendran possessió del càrrec, que exerciran durant 4 anys.

Elaboració pròpia