L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 23 de juliol del 2022

Tavernes invertirà 1 milió d'euros en Salvament i Socorrisme en quatre anys amb un nou contracte de millors serveis

 

 Tavernes... sempre en positiu

L’Ajuntament de Tavernes va adjudicar el passat dia 7 de juliol el nou contracte per al Salvament i Socorrisme de les platges valleres, contracte  formalitzat ahir, dia 22,  per un import anual de 249.263,73 euros amb impostos, segons la informació que apareix al PCSP. Cal indicar que el contracte inicial de dos anys, es pot prorrogar per a un total de 4 anys, amb la qual cosa la inversió total de l'Ajuntament seria aproximadament d'1 milió d'euros.

El servei s'ha adjudicat a l'empresa Servicios Salvamento Mediterraneos SL, la qual estava ja duent el servei els darrers quatre anys, amb la qual cosa el canvi de contracte no ha suposat cap problema, sinó només incrementar i millorar els serveis, tal com contempla el nou contracte.

Una de les millores és l'ampliació del servei de bany adaptat en les dues zones que disposa, una en la platja de Tavernes (Plaça de la Safor) i la segona en la platja de la Goleta (Plaça de Menorca). El nou contracte contemplava només el bany de matí, però la regidora de Serveis Socials, Noe Alberola,  ha negociat amb l'empresa que el servei de bany adaptat s'oferira també per les vesprada, en horari de 16 a 19 hores vigilat per socorristes, amb la qual cosa es completa i millora l'horari de matí, de 10'30 a 14'30 hores. 

Aquest horari ha de regir durant el que queda del mes de juliol i el mes d'agost, mentre en setembre, que ja és temporada mitjana, es prestarà només en una de les zones de bany adaptat. Les persones amb mobilitat reduïda i usuàries de la Platges Accessibles es beneficiaran de passejos en embarcació al llarg de l'estiu. Aquesta era una proposta de Valldigna Accessible, acollida per la regidoria de Serveis Socials, i que implica oferir un servei pioner a la nostra platja.

 

Zona de bany adaptat de la Plaça la Safor a les 8 hores del matí

 


El nou dispositiu de vigilància, personal i horaris

Els termes del nou contracte indiquen que el dispositiu de les Platges de Tavernes i Goleta estarà format com a mínim, per set llocs de vigilància inclosos dos llocs de bany adaptat.

La relació seria:

a) Zona bany adaptat en Plaça Menorca o emplaçament alternatiu facilitat per l'Ajuntament,
en funció de l'estat de la sorra.
b) Posta I .- Situada en c/ Canal.
c) Torreta I.- Situada Plaça de L'Alcudiola.
d) Torreta II.- Situada en c/ Pintor Pinazo.
e) Posta II Coordinació situat en C/ De la Mar.
f) Torrera III situada en c/Els Barques.
g) Zona bany adaptat situada en Plaça la Safor, o emplaçament alternatiu facilitat per l'Ajuntament, en funció de l'estat de la sorra.


 


 Actualment ens trobem en la temporada alta, mesos de juliol i agost, i els horaris i personal del servei són:.

Temporada Alta: (de 10:30h a 19:30h)

Els llocs de vigilància seran atesos per:

- 1 Coordinador
- 1 Conductor Ambulància
- 1 Patró d'embarcació.
- 13 Socorristes
- 2 socorristes per a platja accessible (4 h diàries cadascun de 10.30 h a 14.30 hores)
- 2 Aux. de bany adaptat (4 h diàries cadascun de 10.30 h a 14.30 hores)

Els llocs de vigilància seran atesos per:

- 1 Coordinador
- 1 Conductor Ambulància
- 1 Patró d'embarcació.
- 3 Socorristes aquàtics.
 

Elaboració pròpia amb les dades de la PCSP