L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.990
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.904

dimecres, 10 de maig del 2023

ORATGE: Tot apunta a un inici de campanya electoral amb pluges, encara que siga divendres majorment i dissabte

Els dies de calor que hem passat arriben a la fi. Anem a entrar en uns dies d'inestabilitat producte d'una DANA que dura pluges i frescor. Les temperatures amb valors sobre els 35 °C a Ontinyent, El Genovés, Alzria o Requena passen a la història per donar pas a valors més baixos, i amb tendència fins arribar als 20º en poblacions que donaren vora  35 °C de màxima.

A partir d'avui s'inicia el despenjament d’un embossament d’aire fred que se situarà damunt de la península amb més inestabilitat els pròxims dies i amb tempestes fortes el divendres, segurament al sud de València i nord d’Alacant, o siga que a Valldigna ens pot tocar una altra vegada aigua de ple. 

La previsió a partir de demà és que les pluges vagen afectant tot el País Valencià, amb  precipitacions més fortes el matí i la vesprada del divendres. O siga que la tasca d'enganxada de cartells electorals la matinada de divendres pot quedar en no res en molts punts, afectats per les pluges. Com sol passar en casos de DANA poden ser molts forts en punts concrets, i a més poden estar acompanyades de tronades, en algun cas prou fortes.

El dissabte comença a remetre el període inestables i tot apunta a que diumenge i dilluns gaudirem de bon temps amb uns temperatures que es recuperaran fins als 25 °C.

I la pròxima setmana podem tindre nous períodes inestables amb un anticicló Atlàntic que se centrarà a les Illes Britàniques i afavorirà que continuen embossaments d’aire fred cap a la península. Això potser cap el dimecres, d'ací en vuit dies, que tindrem mal oratge i poden tornar les tempestes.