L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 26 de maig del 2023

Una subvenció de la conselleria d'Agricultura permet actuar per millorar sendes forestals, el Camí Redó i el camí de la Sangonera


Tavernes ha estat beneficiada, com la resta de poblacions de la Valldigna, amb una subvenció de la Conselleria d’Agricultura  per executar tasques dins del  Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals (PLPIF). Les subvencions, publicades al butlletí oficial, atotga a Tavernes 19.685 euros per a les accions de prevenció d’incendis i gestió forestal durant l’any 2023 dutes a cap per la Regidoria de Medi Ambient que dirigeix Mònica Palomares, de Compromís..
 
La consellera Isaura Navarro va aprofitar la presència al míting de Compromís de dimecres per visitar la zona de Sant Llorenç i el Mirador de la Valldigna acompanyada pel candidat Josep Llàcer, la regidora de Medi Ambient Mònica Palomares, el regidor d'Agricultura Emili Enguix i altres membres de la candidatura municipal.


 


Aquesta subvenció servirà per millorar, adequar i reparar camins i sendes forestals en la zona del Massalari, el camí Redó i el camí de la Sangonera. Entre els treballs està l’obertura de noves àrees tallafocs o zones de discontinuïtat lineal, fins i tot tractaments de la vegetació que hi ha al costat de vials, així com bandes de seguretat o faixes auxiliars per a minimitzar el risc d’incendis i facilitar l’entrada dels Bombers. 



Unes actuacions que, com se li explicava a la consellera,  se sumen a les que ja es van dur a terme el passat any amb les actuacions de neteja de les sendes de la Muntanya de Les Creus, també amb una altra subvenció aconseguida per la Regidoria de Medi Ambient.

 



Neteja i millora de sendes

Temps enrere es van netejar i millorar les sendes PR-CV 38 i PR- CV 39 situades a la muntanya de les Creus, amb la finalitat de posar en valor punts emblemàtics com l'ermita Sant Llorenç, el Mirador Valldigna, la Font de la Sangonera, etc.  

Alhora es buscava disminuir la combustibilitat de la muntanya vallera per tal de prevenir incendis forestals, treball coordinat amb la Demarcació Forestal de Polinyà del Xúquer, a la qual pertany Tavernes  i amb la col·laboració constant i colze a colze amb el Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna i el Grup Muntanya Valldigna. Precisament aquest treball de col·laboració i la predisposició sempre de les dues entitats va estar molt lloat per la regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares després en el miting del CEIP Magraner.

 

 

Cal destacar també les actuacions que han dut a terme la Brigada Forestal per a la prevenció d’incendis i les especialitats de forestal dels diferents tallers d’ocupació "Millorem Tavernes" per a millorar i obrir noves sendes per a fer practicar senderisme o fer possible la correcta celebració de proves esportives com la recent BTT de la Falla Cambro o el Trail les Creus.