Costes ha iniciat la construcció d'un escull artificial en la desembocadura del riu Molinell, que separa els termes municipals de Dénia i Oliva. Unes obres amb un objectiu concret : salvar la platja de les Deveses de Dénia, que al igual que li passa a la Goleta pateix una forta transgressió marina.

La noticia  l'ha publicada el diari Levante-EMV, que recorda la situació de la platja de la Goleta de Tavernes i com és aquesta la solució que l'Ajuntament de Tavernes, i en especial el regidor d'Urbanisme i actual candidat Josep Llàcer, li demana a Costes en base als estudis de la Universitat Politècnica.

La solució que demana Josep Llàcer des de la legislatura 2015-2019 no és acceptada pel Ministeri de Transició Ecològica del govern del PSOE Madrid. En una reunió a Madrid el passat mes de febrer, el ministeri va rebutjar la proposta de Compromís Tavernes. A eixe rebuig i també amb un posicionament en contra s'ha sumat el PSOE de Tavernes, primer en un programa de televisió comarcal i després en un article d'opinió en premsa. A més de no recolzar la solució dels esculls submarins per a la Goleta, tampoc no van deixar en bon lloc els estudis dels catedràtics de la Politècnica de València, dos dels millors especialistes en el tema.

 

Esculls a Almenara

 

El candidat de Compromís, Josep Llàcer, ho va deixar ben clar en el discurs del Míting Central de Compromís del passat dijous, on va lamentar el menyspreu del PSOE local a l'estudi encomanat per l'Ajuntament, mentre va recordar que eixa solució s'està duent a cap "en molts llocs del Reino de España" citant un cas a Tenerife, i altres actuacions semblants (esculleres d'Almenara) i ara a Dénia, així com a Itàlia a l'estranger.

El projecte a Dénia suposa una inversió del ministeri sobre els 14'7 milions. El cost que tenen d'aquests projectes va ser un dels arguments usat pel PSOE valler per oposar-se, però està clar que en altres llocs els diners no són problema per al govern socialista. El projecte  a Dénia contempla un espigó de 470 metros que emergirà de l'aigua un tram, però els últims 185 metros quedarà lleugerament submergit.