L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.751
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:32.702

dilluns, 15 de maig del 2023

L'Ajuntament ha reiniciat les obres del "Tanc de Tempesta de la Font del Canut" que reduirà les aigües embassades en la zona


L'Ajuntament de Tavernes ha reiniciat l'execució de l’obra denominada “Tanc de tempesta Font del Canut”, una obra que suposa una inversió sobre els 90.000 euros i que s'ha hagut de realitzat en dues fases.

La segona fase, que s'ha iniciat aquests dies l'executa l'empresa local "Grau Pascual SA", amb un contracte menor d'obra, i l'objectiu es construir sistemes de captació, recollida, tractament i gestió de les aigües pluvials per a la seua reutilització i establir xarxes de captació dels pluvials per a reduir o eliminar zones amb el risc d'inundació per la falta de capacitat de les existents.  

Zona de les obres

 

Una de les novetats del projecte és que, a  més de la recollida de l'aigua, es contempla un tanc subterrani de 209 metres cúbics de capacitat, tal com es pot vore en el plànol-disseny següent. L'actuació compleix els objectius de l'Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible de Tavernes en localitzar-se les obres en la part alta del nucli urbà de la ciutat (zona de la Plaça 9 d’Octubre).


L'emblemàtic Font del Canut es troba en una zona conflictiva quan hi ha episodis de pluges perquè les aigües d'escorrentia s'acumulen en la depressió formada pels carrers Barranc i Sagasta. A això se suma que la Font del Canut és una obra antiga, construïda per a acumular l'aigua de la muntanya en episodis de pluja, i ara s'escapa a l'exterior per les clivelles sorgides amb el pas del temps. Eixa aigua, més la que es filtra de les zones verdes annexes, ocasiona problemes per als vianants pels grans tolls. 

 

Zona del tanc de tempesta

L'execució del tanc de tempesta, en la part posterior de la Font del Canut, oferirà beneficis com la reducció dels tolls i embassades en la zona de cases que confronten amb els carrers La Font i el Canut, també es corregiran els escolament sobre la plaça Nou d'Octubre, carrers La Font i el Canut i es millorarà l'actual zona verda situada en la part posterior de la font, mitjançant l'execució d'una zona enjardinada.

Informació pròpia i de la PCSP