L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 26 de maig del 2023

Oblidar com estava Tavernes i l'Ajuntament d'arruïnat el 2011 és caure en el perill de que un canvi al PP ens torne al punt d'eixida.


L'acte celebrat per Compromís dijous a la Casa de la Cultura va posar l'èmfasi en la situació econòmica del nostre Ajuntament i el conseller Rafa Climent manifestava que "hem de parlar de bona gestió, d'un equip d'homes i dones que s'han esforçat, han treballat i han capgirat la situació de Tavernes. No es pot parlar de cap miracle. No existeixen, només el treball i la bona gestió".

La bona gestió s'ha plasmat en una reducció molt gran del deute de l’Ajuntament, de 25 milions. I s'han pagat alhora els interessos del deute. I eixa gestió s'ha dut a cap sense pujar taxes i impostos des del 2012.

Compromís ha sanejat l’Ajuntament, sense deixar d'executar inversions. S'ha millorat Tavernes sense pujar impostos ni taxes, ni sense modificar els pressupostos, que del 2011 al 2023 han estat en el llindar dels 16 milions, xifra ben demostrativa que no hi hagut pujades en els ingressos, que deriven de les taxes i impostos majorment.
 
 
La gràfica demostra com Compromís no ha pujat els ingressos per IBI
 
 
Ho ha dit el candidat, Josep Llàcer, que recorda que Compromís el 2017 va regular el coeficient IBI obligat pel “cadastrazo” del 2006 del PP, que tenia 10 anys de vigència. Però  els ingressos d'IBI no variaven perquè prèviament Compromís havia aconseguit una disminució del 30% dels valors cadastrals en els habitatges.

El sanejament de l'Ajuntament no ha estat màgia ni miracle sinó gestió, bona gestió econòmica, de mirar despeses, de control, de saber en què i on s’havien de gastar els diners públics, diners que no oblidem són de tots. 

El deute i la mala gestió econòmica  deixat  pel PP fins al 2011 és avui un mal record en la memòria. Potser perquè amb els anys s'obliden les coses, el PP ara demana un canvi als vallers. Canviar per a què? ¿Vol el PP que tornem a la situació del 2011, amb un Ajuntament arruïnat? Vol que tornem als problemes per a pagar nòmines i proveïdors? Vol que tornem als calaixos plens de factures sense pagar?

 
Perfecto Benavent, que entre el 2014 i 2019 inclusius, va assentar les bases de la recuperació econòmica de l'Ajuntament, tasca continuada fins al 2023 per l'alcalde Sergi Gonzàlez
 
 
En tota la campanya, més enllà de la crítica al govern municipal,  no hem escoltat ni llegit en les xarxes cap proposta concreta ni econòmica ni de cap classe del PP. ¿No en sap, no contesta? És el mateix vist en els darrers vuit anys en els plens municipals quan s'aprovaven els pressupostos: el PP no ha fet mai cap proposta, cap pressupost alternatiu, cap estudi seriós de partides concretes a modificar, cap xifra per avalar alguna proposta... 
 
I com es diu sempre: qui oblida la seua història està condemnat a repetir-la. I qui ho mana i ho regeix tot és l'economia. I si ara hi ha una economia municipal sanejada ha estat per la gestió de Compromís, dels seus regidors de la Hisenda Municipal Perfecto Benavent les passades legislatures, fins al 2019 i en aquesta pel mateix alcalde Sergi Gonzàlez. I no hi ha res més: gestió, i un bon equip humà.