L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 11 de maig del 2023

I PART: No podem "Tornar a ser Valldigna", com diu el PP, perquè mai no hem deixat de ser-ho: Som Valldigna.

 

Hi ha partit que té per costum tergiversar, amb una total falta de rigor en el fet "comarca Valldigna", i de mesclar "xurres" amb "merines", o si voleu comarca natural amb l'ens polític de la Mancomunitat. Pertànyer, ser Valldigna ho determinen trets geogràfics, històrics, socials, culturals, sentimentals... no depén mai d'una decisió política. Cal tindre ben clar els conceptes.

Per molt que ho diga el PP, Tavernes no ha deixat ni deixarà mai de ser Valldigna. Res no pot separar una població del seu territori natural, geogràfic i històric de comarca. Ni a Tavernes ni a cap altra de les localitats. Es vulga o no Tavernes, Simat, Benifairó i Barx sempre seran "comarca Valldigna", per damunt i amb independència de les decisions polítiques preses pels ajuntaments. Són qüestions totalment diferents.  

Al contrari, una mancomunitat és un organisme polític, creat a partir de decisions polítiques. La seua base són lleis i estatuts, variables i canviables en el temps. Es pot o no pertànyer a una mancomunitat, és un acte voluntari com diuen els estatuts. I a la mateixa Valldigna hi ha pobles  que s'associen a altres mancomunitats (de la Ribera, o de la Safor) segons els serveis municipals que presten.


També Barx se'n va eixir durant anys de la mancomunitat per problemes econòmics

Ser comarca Valldigna no s'arriba per llei, sinó per, ho repetim, la geografia, història, costums, territori, sentiments... Que el PP ho tinga ben clar i deixe de dir bovades: Ni Tavernes, ni cap altre poble, deixaran de ser "comarca Valldigna". El PP no és ningú per a donar "carnets de Valldigna" a cap dels pobles.

La ruïna econòmica deixada pel PP i 4 milions pagats en quotes.

Cal molta hipocresia per dir algunes coses. I que les diga el PP,  el partit que no creu en les comarques, que mai no ha cregut en Valldigna sinó com a niu de corrupció amb la Fundació Jaume II el Just, el partit que no va permetre que fos la Mancomunitat qui defensara Valldigna del pas de l'alta tensió, mentre acceptava i firmava el pas aeris per la nostra terra... N'ompliríem fulls i fulls. 

El PP quan li convé té molt poca memòria. No anem a recordar-li ací xifres: ni els costos de la seua presidència en la Mancomunitat, ni tampoc el deute i la ruïna que deixaren. a l'Ajuntament de Tavernes, detonant de l'eixida. Tan malament estava Tavernes que els vehicles municipals havien d'anar a Xeraco a omplir els dipòsits, els de la Policia Local inclosos, perquè ací ningú no li fiava a l'Ajuntament. Fins i tot es comentava que l'empresa de productes sanitaris havia deixat de proveir paper de water perquè no li pagaven!!!

 

Agencia EFE: Corrupció del PP a la Valldigna

Tavernes, abonava al final (2025) una quota anual de més de 218.000 euros, quantitat d'impossible pagament per la ruïna de l'Ajuntament. I el govern de Compromís es va vore obligat a prendre una mesura dràstica i dolorosa: abandonar la Mancomunitat.

Tavernes havia pagat un total de 3.965.259 euros a la mancomunitat entre el 2004 i el 2015 segons es va dir en el ple. D'aquests, 1.612.469 euros a la Mancomunitat van ser la legislatura  2007-2010 (govern PP). El govern de Compromís, entre el 2011-2014, va aconseguir reduir la quota i va abonar 928.600 euros, quantitat que rebaixava la de l'anterior legislatura. Durant la liquidació el 2016 va abonar 41.924 euros i 52.526 euros en el 2017.

Un total de 4.059.709 euros. Amb un Ajuntament en la ruïna.

Seguirem en la segona part https://lacotorradelavall.blogspot.com/2023/05/ii-part-cal-una-mancomunitat-de-serveis.html