L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 22 de maig del 2023

TEMA DEL DIA: Diga el que diga el PP, no es pot atendre l'augment de costos per la inflació amb menys ingressos


 

"Reduir impostos i taxes a les activitats per generar llocs de treball a Tavernes" és la proposta del PP. Venta de fum i engany al veïnat. I ho expliquem.

1: Si baixen impostos i taxes, baixen els ingressos de l'Ajuntament. ¿Ens poden explicar com amb menys ingressos  generaran llocs de treball?

2:  Diuen que baixaran impostos i taxes però no ens expliquen mai com s'ho faran. Si no ho ens ho diuen ara, en campanya electoral, quan ens ho explicarà? 

Els ciutadans tenim dret a saber-ho, però no ens ho explicaran mai perquè no ho saben. Mai,  en cap ple municipal, ni en els dels pressupostos, han estat capaços de fer cap proposta sobre com abaixar impostos i taxes que repetien i repetien. Mai no ens han explicat com. I mira que Compromís els ho ha repetit cent voltes en els plens: "Diguen números, les xifres, les partides concretes, presenten el full excel...". La resposta, silenci. No sabe, no contesta.

Hem patit grans pujades el 2022, continuen el 2023 i els experts diuen que les tindrem el 2024. Ho diuen els experts. Només recordar dues cosetes com a exemple:

1.  L'increment salarial dels funcionaris entre 2022-2024 és un percentatge fix del 8%, que pot pujar fins al màxim del 9'5% en funció de la variació de l'IPC armonitzat del 2023 i 2024.

2.  El preu de l'electricitat el 2022 va ser un 88,3% més car que el 2021. El preu de materials i matèries primeres bàsiques per a oferir els serveis municipals i realitzar manteniment i conservació han pujat tots, molt. En percentatges diversos, però pujades, que arriben fins al 26 % en la construcció. (recordeu que ha passat en el mur del riu Vaca)

 

 

 

Radio Gandia i Levante-EMV  (maig del 2019) donaven exemples de la bona gestió de Compromís


Si no hi ha suficients ingressos, no es poden fer tots els pagaments.

El 2022 l'Ajuntament va pagar 9'2 milions en sous de funcionaris i laborals; 730.000 euros de recollida i gestió del fem;  778.000 euros de neteja viària, per citar alguns dels més principals. Això es paga dels ingressos municipals, dels impostos i taxes.

El PP diu que baixarà impostos i taxes. Però els números no quadren i ells ho saben. Per això i amb tanta murga que han donat els darrers anys amb els impostos, ara callen. Saben que no podran baixar-los. I per això li dediquen en el programa electoral un rengló, una frase de text. Quina manera d'enganyar al ciutadà!!!

No ofenem ningú i, encara que sabem que no ens ho respondrà,  els preguntarem:

- Amb menys ingressos... ¿com pagaran l'augment del 8% del sou dels funcionaris i laborals?
- Amb menys ingressos... ¿com pagaran la pujada del cost de l'enllumenat, les pujades en serveis i manteniment de parcs, jardins, obres.... 
- Amb menys ingressos... ¿com atendran les ajudes socials, subvencions als clubs...
- Amb menys ingressos... ¿com duran a cap les centenars de promeses que estan fent?

I una cosa que hem repetit moltes vegades: per llei, en les taxes mana l'equilibri ingressos/costos del servei. Baixar taxes quan tots els costos  han pujat, és impossible. Ho haurien de saber.

Que el PP done explicacions clares a la ciutadania. Demana un canvi, i nosaltres també li'l demanem a la seu candidata: que canvie el silenci per explicacions i ens diga si al final farà com els governs anteriors del PP: préstecs i mes préstecs, fins arribar a 28 milions i una ràtio del deute del 175%.  Que ens diga si vol tornar a la mala gestió i l'obscurantisme.