L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 26 de maig del 2023

TEMA DEL DIA: Eleccions Municipals a Tavernes de la Valldigna (Alea jacta est?)


 Eleccions municipals a Tavernes de la Valldigna (Alea jacta est?)

 Podríem considerar la política com una eina social imprescindible que serveix o pot servir per a millorar la societat en la qual vivim. Per a molts també, és i parlant clar, una merda com un puny que pot servir per a la millora personal i econòmica de cert individus sense escrúpols que no miraran pèl a l’hora de lucrar-s’hi personalment. Per a molta gent, la política és el pitjor de la societat.

 Probablement, tot el que pensem de la política –el bo i el dolent– està fonamentat amb bons motius i tots en tenim una miqueta d’això, de raó. El problema, tal volta, és que molta part de la gent que tant crítica els polítics, solen ser –una altra vegada parlant clar– uns analfabets polítics totals i tot i que generalment no solen molestar-se en aixafar un col·legi electoral mai, quan per fi ho fan, un dia et voten Podem i a les eleccions següents et voten Vox. Falta de criteri? Falta de trellat? Cap problema, però. Tothom té dret de votar qui vulga i fins i tot de no votar ningú. 

En tot cas però, criticar és ben fàcil i criticar els polítics és una de les belles arts més esteses per aquest país i possiblement per tot el planeta.

Ara vénen unes noves eleccions autonòmiques i municipals, i certa gent, certs polítics van criticant-ne d’altres, per falta de prendre decisions o per falta de carisma. I aquesta vegada, que conste, no estem parlant de gent políticament analfabeta. Però estem dins la campanya electoral i les espases van enlaire i ben esmolades. 

Hi ha polítics que xino-xano i sense armar gens de rebombori van fent faena sense descansar. I hi ha d’altres que davant d’aquesta ingent faena, miren cap a un altre costat i critiquen i ens parlen de falta de carisma i fins i tot de poca simpatia. 

No vull assenyalar ningú, però potser molts ja saben de què i de qui estic parlant. Jo no sé el resultat final d’aquestes eleccions locals a Tavernes, però crec que haurem de meditar bé el color del nostre vot i procurar encertar-la; pel bé del poble i pel nostre propi bé.

Falta de carisma i poca simpatia, diuen d'altri, contra paraules buides i promeses utòpiques. Ara ens prometran –i ara parle de tots amb poques excepcions– tota mena de millores socials i fins i tot personals. I si no ens diuen que, a canvi d’un vot, ens donaran un bitllet de cinquanta euros és perquè la mentida ja seria massa evident i escandalosa.

És per això que crec que hem de tindre la visió ben clara i neta i saber escatir qui ens vol vendre la moto i qui, realment, treballa pel poble. Vet aquí la qüestió: la faena contra el buit del no-res. Pensant-ho millor, crec que ja tinc més clara quina serà la meua decisió final. Alea jacta est!

Sico Fons