L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 19 de maig del 2023

Compromís fa balanç (VI) : Millorar el trànsit viari amb la ronda ja aprovada i les rotondes executades

 

  Ronda o variant de Tavernes 

Les gestions dutes del 2011 del govern de Compromís han aconseguit que avui dia estiga redactat el projecte de ronda o variant de Tavernes, amb un pressupost de 25.500.000  d'euros. 

 

 

En la legislatura 2011-2015, Compromís va iniciar les gestions amb la Generalitat del PP on es va avançar res de res, a pesar de les múltiples reunions de l'alcalde Jordi Joan amb el secretari autonòmic del PP responsable de Carreteres de la Generalitat.

En la legislatura 2015-2019 les gestions i reunions de Jordi Joan com a diputat, continuades pel regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, amb  el cap de Servei de Mobilitat, Txema Torner  i el subdirector general de Mobilitat, Josep Llin (foto de davall), aconseguiren la redacció del projecte i la Generalitat oferia al govern de Compromís un primer avanç l'abril del 2019.
 

   

Compromís aconseguia que la Generalitat redactarà el projecte de la ronda de Tavernes o “Variant de la carretera CV-50 a Tavernes i connexió amb la N-332”, valorat en més de 25 milions d’euros,  amb el doble objectiu d'eliminar el trànsit pel nucli urbà de Tavernes i millorar la connectivitat amb el corredor costaner que formen la N-332 i l'AP-7. Esperem que les al·legacions i oposició al projecte de Carreteres de l'Estat per la rotonda a Borderia no endarrerisquen ni impedisquen l'execució i no passe al final com en el projecte del riu Vaca: eliminat per l'Estat.
 
 
 
 
 
Rotonda del Camí Reial (comarcal CV-605 a Cullera) amb el Camí de la Ratlla
 
Una gran realitat per a Tavernes que ha suposat anys i anys de gestions de Compromís per aconseguir que Diputació desencallara un projecte esperat des del 1980, amb la urbanització de la Goleta. La nova rotonda suposa una inversió de 573.000 euros per a millorar notablement la visibilitat i la seguretat viària de l’accés a la platja de la Goleta.

Les gestions de Compromís ha aconseguit que Diputació acceptarà una rotonda en l'encreuament i accelerar els tràmits de redacció del projecte, obtindre els terrenys i aprovar, licitar, adjudicar l'obra que es confia acabe en uns dies l'execució.
 

Ací començava tot el 2015-2019:  reunió de Jordi Joan i Josep Llàcer amb el diputat de carreteres.

"Esforços, gestions, treballs fetes per Compromís per millorar Tavernes i per gaudir de més seguretat i accessos millors" és l'opinió del regidor Josep Llàcer, implicat des del primer moment en el projecte que ja veu la llum final.
 

 

Rotonda en la intersecció de la CV-50 amb els carrers Cervantes i La Farola.

El govern de Compromís va aconseguir implicar la Demarcació de Carreteres amb la construcció de la rotonda i continuar les obres (vore plànol) fins a l'encreuament amb el carrer Barranc amb un pas de vianant barrat per tal de millorar la seguretat.



L'objectiu era pacificar el trànsit en la comarcal que travessa Tavernes. Per cert, el PP es va oposar a l'obra i va pronosticar que seria un punt de problemes i conflictes. El temps no els ha donat la raó, els l'ha llevada i ha demostrat que és una obra molt positiva.