L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.496
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:39.065

diumenge, 21 de maig del 2023

Una DANA portarà pluges aquesta setmana, principalment dimarts i dimecresUna DANA ens afectarà al llarg de la setmana, i totes les previsions apunten a que serà a partir de demà quan ja tindrem algun ruixat però encara en llocs molt localitzat, per anar canviant en la vesprada nit. El vent agafarà força i bufarà de gregal sobretot a València I Alacant.

I un embossament (gota freda) començarà des de l’estret de Gibraltar a avançar cap al País Valencià i serà dimarts quan el tindrem damunt, al sud-est de la península, afectant València i Alacant però també Múrcia i Andalusia Oriental. 

 

El Mediterrani està al voltant dels 20 °C i això pot afavorir les pluges fortes i persistents, sobretot a partir de la nit de dilluns i matinada de dimarts (mapa de la foto superior) , amb pluges que entraran des de la mar. I com ja sabeu, la Safor-Valldigna i les Marines són zones on sol afectar aquesta situació, amb acumulats de pluges importants en poc de temps. Les pluges podran anar acompanyades de tempestes i calamarsa puntual, i fins i tot es poden formar petits tornados.

Caldrà estar atents a la previsió AEMET i si ens informa d’algun avís taronja a la nostra zona.