L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 22 de maig del 2023

ATENCIÓ: Avís taronja d'AEMET per possibles pluges intenses dimarts fins a dimecres



AEMET ha donat l'avís taronja a la nostra zona geogràfica a més de la província d'Alacant durant la jornada de demà, davant la probabilitat (del 40-70%) d'acumulats d'uns 40 l/m² en tan sols una hora. A més, adverteixen de la possibilitat de granís gran i tempestes molt intenses. En 12 hores podrien registrar-se més de 80 l/m². 
 
Tenim per davant unes hores de situació complexa i bastant inestabilitat i amb possibles inundacions locals i crescudes de barrancs.  En altura, tenim una DANA que se situarà a la mar d'Alborán, mentre que en superfície una zona de baixa impulsarà vents de llevant cap a la nostra zona. 
 
 
 
Si es compleixen les previsions, les hores de major inestabilitat es concentraran entre demà i el matí del dimecres. A patir d’aquesta matinada començaran a formar-se nuclis molt actius afectant la província d’Alacant i el sud de València, amb una situació molt favorable perquè apareguen sistemes o trens convectius que avançarien de mar a terra i descarreguen en forma de precipitacions molt intenses o torrencials i acompanyades de tempesta.

En aquestes condicions hi ha models que preveuen més de 100 o 150 l/m² a les nostres comarques per als pròxims dies, quan podria ploure localment de manera intensa o molt intensa. L’última eixida del model Arome indica que les pluges poden acumular més de 200 mm en punts de la província d’Alacant i València.