L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 15 de maig del 2023

Tercera setmana de maig i sense saber les actuacions del Miteco en les nostres platges ¿Seran notícia de campanya electoral?

Principis del segle XXI

 

Les obres havien de començar el mes d'abril però... res de res! Hem acabat la primera i segona setmana, entrem en la tercera de maig i no hi ha notícies del Ministeri de Transició Ecològica (el MITECO) - ni de l'actuació que havia de dur a cap tal com vam publicar ací

Es va dir que seria una execució “sense demora” de faenes urgents per millorar una trentena de platges de la província de València amb una quantitat a invertir, segons va publicar el MITECO en el seu web i en la nota de premsa, a la "província" de València de 1'7 milions.

Només 1'7 milions per pal·liar els efectes dels temporals darrers, poca quantitat i que en el cas de Tavernes potser seran per a la reposició d'uns quants metres d'arena perquè puguem passar l'estiu encara que siga instal·lant alguna ombrel·la - no massa- damunt l'arena. Res de nou sota el sol respecte al que vivim de fa anys, mane el PP o mane el PSOE a Madrid.

 
Condemnats a repetir la imatge de reposició d'arena en la Goleta

 

El Miteco del govern de Madrid va publicar quines faenes calia fer en les platges afectades, però en el cas de la Goleta i la Platja de Tavernes no ha dit res. Sembla com si ací a Tavernes no hi haguera turisme a potenciar, ni platges que oferesquen guanys econòmics al sector hostaler i turístic, ni projectes per millorar l'oferta turística. Potser igual per això a la nostra comarca  els diners europeus de projectes per a Turisme se'ls enduen Gandia i Oliva, mentre que  en la veïna comarca són per a Cullera. 

 

Serà només una reposició d'arena en la Platja de Tavernes, si ens arriba?

 

No anem ara a recordar amb detall els greus efectes que els últims temporals han deixat en la costa valenciana, Tavernes inclosa. Les platges valleres estan afectades per la regressió provocada per les barreres construïdes per l'home,  l'escullera de Cullera o el port de València, i l'augment del nivell de la mar pel canvi climàtic que se suma a la falta d’aportacions naturals de sediments. Però ací el Miteco passa de llarg. Com han passat de llarg les subvencions europeus, ves a saber perquè.

Es va dir que s'actuaria a Sagunt (platges de la Malva-rosa de Corint, Corint, l’Almardà, el Port de Sagunt, el Grau Vell), Canet d’en Berenguer, Puçol, Meliana i Massalfassar, Alboraia (Port Saplatja Nord, Port Saplatja Sud), València (el Cabanyal, l’Arbre del Gos, el Saler, la Garrofera), Sueca (el Perelló,  les Palmeretes, la Bega de Mar), Cullera (el Dosser, l’Escullera, el Marenyet), Tavernes de la Valldigna (la Goleta, Tavernes urbana), Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard i Oliva (Terranova-Burguera, l’Aigua Morta)....

Qui espera...