El principi de tot: I Concurs d’Arròs amb cigrons i panses” (Arròs de Vigília) per a professionals. Any 2016 |
Compromís vol potenciar i reprendre els concursos professionals de cuina vallera perquè siguen promoció de la nostra gastronomia tradicional i de la ciutat. També es potenciaria l'apartat de concurs popular, amb participació dels veïns i veïnes.
Any 2017. "II Concurs Professional d’Arròs al Forn amb Cigrons i Panses" guanyat pel restaurant Calipso |
És una proposta del candidat Josep Llacer, responsable de Turisme i Platja fins al 2020, qui va iniciar la promoció de la gastronomia popular de Tavernes amb la celebració del concurs "arròs de vigília", plat tradicional valler per a Pasqua, i després el concurs de "paella de la Valldigna". Els dos concursos han deixat de celebrar els darrers anys, ja sense Compromís com a partit responsable de l'àrea de Turisme i Platja.
Els concursos tenien una vessant professional, amb participació de restaurants vallers i de tot l'àmbit del País Valencià, però també hi havia la vessant popular on participava qualsevol veí. L'objectiu: elaborar aquest arròs amb els ingredients bàsics de les mandonguilles
d'abadejo, cigrons i panses, amb res de carn com correspon a l'època de Quaresma.
“Casa Macario” i el “Restaurant San Bernardo” a FITUR 2018 amb el nostre plat tradicional |
La singularitat de l'arròs de vigília va ser reconeguda a FITUR i més quan Compromís el va triar com a representant de la cuina tradicional vallera, i a mes a més els anys 2018 i 2019 va ser l'eix de la promoció gastronòmica de Tavernes, amb el plat confeccionat a la vista de tothom i degustat posteriorment.
Els restaurants Calipso, San Bernardo i Luna Park en una demostració en directe a Fitur 2019 |
La segona iniciativa de Turisme i Platja promoguda per Josep Llàcer va ser la celebració a la tardor del "Concurs Internacional de Paella Valldigna", amb gran èxit i participació dels millors cuiners de l'especialitat.
Els darrers anys aquestes activitats de promoció de Tavernes i la platja no s'han celebrat, tot i que s'ha mantingut la presència gastronòmica a FITUR.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada