L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 18 de maig del 2023

Compromís treballa per la igualtat dels gèneres i empoderament de la dona


La igualtat de drets i deures entre l'home i la dona, l'empoderament de la dona de cami a construir una societat igualitària van ser, entre altres, els temes desenvolupats a l'acte que Compromís oferia a l'aire lliure en la plaça del Poliesportiu i que va comptar amb la presència de la candidata a l'alcaldia per Gandia, Alícia Izquierdo, la secretaria general de Més Compromís Àgueda Mico i l'agent d'igualtat Agustí Zaragoza, a més de la regidora d'Igualtat i dona de Tavernes i el candidat Josep Llàcer.
 
 
 
 
 
 
Des de la pròpia experiència persona de cadascú dels participants varem conéixer l'evolució d'un moviment social  que, sobre tot les darrers dècades i amb canvis significatius en les lleis, ham anant aconseguit la igualtat, de l'empoderament de la dona en el camí per construir una societat igualitària, i on Tavernes s'ha constituït en un referent gràcies al treball desencolupat per Noe Alberola, com destacava l'agent d'igualtat Agustí Zaragozà.
 
 
 
Interessant conéixer de boca d'Àgueda Mico tot allò que s'ha mogut en les conselleries del Botànic per anar canviar mentalitats i plasmar-les en lleis que hagen permés una participació activa de la dona en les polítiques que regeixen les pròpies vides, com la paritat en llistes electorals, o temes com el reconeixement a l'hora de percebre un mateix sou. I en les intervencions s'advertia sobre les polítiques de la dreta i en especial sobre la ultra dreta, que no consideren a la dona com a un mer objecte, i de vegades fins i tot només sexual.
 
 
 
 
 
 
Per banda d'Alicia Izquierdo poguérem escoltar un al·legat del paper de la dona en la societat, no només com a mare i cuidadora de fills i de la llar, sinó impulsora en treballs de tot tipus fins i tot al més nivells de la investigació i la ciència, cosa que han tingut prohibida al llarg de la història. Alicia Izquierdo va posar com a exemple de gestió de les regidories de Dona i Igualtat a la de Tavernes, reconeixent que dins la comarca el treball de Noe Alberola es molt valorat i reconegut i que era un model a seguir.
 
 
 
Una valoració que feia seua l'agent d'igualtat Agustí Zaragoza que, professor que ha estat a l'IES Jaume II el Just, va explicar el treball realitzat per la regidoria de Noe Alberola, amb la que tantes vegades a col·laborat, recordant  i posant en valor totes les actuacions realitzades al llarg dels anys de manera que avui dia, i ho remarca en diverses ocasions, és tot un referent no només en el partit judicial de Sueca sinó en el País Valencià, i estava orgullós d'haver pogut participar en els programes i iniciatives de Tavernes.
 
 
 

 La regidora Noe Alberola va efectuar un repàs de tot allò que ha fet el govern de Compromís, des del principi on no hi havia res, fins al moment actual (programes socials, ajuda legal a dones, conciliació familiar, programes i tallers...) on Tavernes ha anat creixent, i ara som un referent i un mirall on es miren a altres poblacions. "Hem avançat, hem donat exemple del que podem fer en defensa de la igualtat de la dona, però som conscients del molt que queda per fer i això sols el treball del dia a dia, farà que el nostre compromís aplegue a transformar eixes xicotetes coses, per assolir un canvi real en la nostra societat".

 

 

 

 La regidora que es va entretallar en la seua intervenció, emocionada en recordar moments viscuts en eixa lluita constants per la igualtat de la dona, va assenyalar que "Tavernes ha sembrat molt i eixa llavor esperem que obtinga el fruit que no és altre que una societat tolerant, diversa i Igualitària".

 

Josep Llàcer, candidat a l'alcaldia, que va introduir l'acte, i presentava els participants en el debat, va acabar amb la promesa que, amb Compromís en l'alcaldia, el treball que s'ha fet en aquests anys en politica de dona a Tavernes tindrà continuïtat i es potenciarà mes.