L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 29 de maig del 2023

Que governe el PSOE (alcaldia) amb Compromís i EU (II)


 

En un article anterior ens hem posat a un costat del tauler del joc electoral que s’obri a Tavernes a partir d’avui: alcaldia PP&alcaldia PSOE. Primer, hem opinat i escrit al voltant de la primera possibilitat, que el PP governarà Tavernes amb els seus 8 regidors en un article que sabem no ha agradat tothom, com ja havíem pronosticat,  però que hem fet des de l'òptica que pensem seria la del PP, un dels dos escenaris possibles.

El segon costat del tauler seria un govern tripartit, que tindria la majoria d’acord amb els resultats obtinguts ahir (PSOE 5, Compromís 3 i EU 1). Són, per tant, 9 regidors justos que deixen sense efecte la majoria quasi absoluta del PP (8). El poble per tant majoritàriament ha decidit que els tres partits negocien el govern, amb la candidata socialista d’alcaldessa.

No podem oblidar en aquestes circumstàncies que, en el 2023,  es repeteix una situació semblant a la del 2011, on els dos protagonistes principals (PSOE i Compromís) juguen el paper intercanviat pel nombre de regidors.

Per tant, i com hem expressat de forma particular a alguns missatges, ara el que cal és fer la torna i seria el PSOE qui ostente l’alcaldia com a força més votada.

Hem dit de cedir l’alcaldia de manera generosa i sense traves al PSOE,  però amb l’exigència ferma del respecte a Compromís i EU en la decisió de quines regidories, tinences d’alcaldia i demés. Ni més ni menys com Compromís va fer en el 2011, quan els dos partits implicats (PSOE i EU) triaren les regidories que van voler i Compromís ho va acceptar sense discussió. Eixa també seria una altra torna. Cal evitar que l'elecció de l'alcaldia no fora possible pel repartiment d'àrees.

I cal recordar que la campanya electoral no ha estat de llançar-se floretes entre els partits. Hem vist manifestacions en una televisió comarcal, manifestacions en vídeos de campanya on es criticava la gestió de Compromís, i fins i tot versos que no aportaven res electoral, però que no agradaren en un ample sector de Compromís pel to irònic on es deixava en mal lloc candidats, majorment de Compromís, i de la resta de partits. Cal  restaurar ponts

D’una cosa hi ha efectiva constància: condemnats a entendre’s. Si no hi ha enteniment no hi ha govern de l’esquerra, sinó del PP.  Un govern en temps difícils, de resistència, quan la Generalitat està segura en mans del PP i la Diputació balla sobre 15 vots dels quals finalment decidirà la Junta Electoral de Zona afectada, sinó arriba més lluny.

Entrem ara en un nou escenari polític amb l’anunci avui de Pedro Sànchez d’eleccions generals per al 23 de juliol, a menys de dos mesos vista. I el dia 17 serà la constitució del nou Ajuntament que, d’una forma o altra, nomenarà la primera alcaldessa de Tavernes que segur que vestirà de roig, com caldrà per a l’ocasió.  

 Les opinions expressades són nostres i de ningú més