L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 25 de maig del 2023

L'agricultura, el medi ambient i el benestar animals temes centrals de l'acte de Compromís al CEIP Magraner

 

La licitació del macrorefugi d'animals abandonats a Tavernes va ser un dels temes que va centrar una part de l'acte que Compromís va dur a cap en el CEIP Magraner ahir sobre agricultura, medi ambient i benestar animal, i que va  comptar amb la presència de la consellera d'Agricultura, Isaura Navarro.

El nou refugi, amb una inversió pròxima a 1 milió d'euros, es convertirà en un referent de protecció animal no només al País Valencià sinó a Espanya per la seua grandària, modernitat d'instal·lacions i serveis. Una aposta de Tavernes des del primer moment que va acceptar el repte d'impulsar la instal·lació, primer en col·laboració amb el Consorci Ribera Valldigna al qual s'han sumat les mancomunitats de les dues Riberes i la Safor, de manera que són 54 pobles els que s'han adherit.

 


En l'acte va intervindre el candidat a l'alcaldia, Josep Llàcer, el regidor d'agricultura, Emili Enguix i la regidora de Benestar Animal i Medi Ambient Mònica Palomares. La primera intervenció va ser de Josep Llàcer, per presentar la consellera i  efectuar un resum de la gestió de Compromís en agricultura, on destacava el més 1 milió d'euros dedicats a millorar i asfaltat de caminis i la compra de vehicles per a la brigada agrícola i policia rural


Isaura Navarra va parlar sobre els problemes de l'agricultura valenciana, la baixada de preus, l'abandó del camp i la falta de rendibilitat que obliga a molts valencians a no dedicar-se. La consellera es va oposar frontalment al tractat de Mercasud, per la forta competició citrícola i en suc de la taronja de Brasil.  Va tractar el problema de la energia fotovoltaica, on destacava la protecció del territori a través d'un mapa de tot el País Valencià amb terrenys degradats on no feia mal la seua instal·lació. Finalment va destacar l'avanç en els Plans  de Prevenció d'Incendis on de 40 pobles que tenien pla fa 4 anys ara hi ha 500, la pràctica totalitat dels obligats a tindre'ls.

 

 

Emili Enguix repassava la gestió en Agricultura, on va destacar que Compromís ha invertit més que ningú en el camp: millora i asfaltat de camins, vigilància rural i la compra de maquinaria perquè l'existent no servia en casos d'inundació i els nous vehicles per a la brigada, així com la posada en marxa de l'insectari com a un pas per l'agricultura ecològica i la lluita contra el porc senglar i la regulació de la lluita per llei.

 

Va destacar la necessitat d'un preu digne i diferenciar entre productors i distribuïdors, i l'ajuda a les noves generacions per impulsar el relleu generacional i que els grans fons d'inversions no compren terrenys i imposen els preus.

 

Mònica Palomares va explicar el treball en medi ambient, reparació de sendes i senyalística i va fer un reconeixement a la col·laboració del Centre Excursionista i el Grup Muntanya de manera que les sendes valleres són ara un referent dels senderisme valencià. Així també remarcava l'impuls al reciclatge, el dragatge dels ullals, la lluita contra espècies invasores, la protecció de les dunes i del corriol.

En benestar animal feia esment de les campanya d'esterilització de gats, la implantació del kid gratuït d'arreplegada d'excrements i les diverses campanyes informatives en les quals havia comptat amb l'ajut de l'Associació Animalista.