L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.658
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 45.966

dimarts, 23 de maig del 2023

Tasques d'adequació perimetral del Skatepark de la Goleta, a la platja

 
 
L’alumnat del Taller d’ocupació "Millorem Tavernes V " continua les tasques de l’adequació perimetral del Skatepark del Parc del Nord de la platja la Goleta de Tavernes. 
 
Els treballs segueixen un disseny conceptual lligat amb la filosofia del reciclatge, la reutilització de materials i la sostenibilitat per executar l'adequació del perímetre de la pista de Skate, amb treballs d’obra, pintura i jardineria. 
 
 
 
Des de l’eclecticisme que implica la recuperació de vells materials, s’han reutilitzat antigues voreres de gres roig, paviment de terratzo per a exteriors, plaques de formigó, mobiliari urbà i alguna cosa més. Aquests elements havien estat retirats fa temps dels carrers de Tavernes i havien quedat emmagatzemats al dipòsit municipal de la brigada, des d’on s’han recuperat per donar-los una segona vida a cost zero.
 
 
 
 
 
Les espècies per a la cobertura vegetal de l’espai han estat elegides per el seu baix manteniment i per la seua poca exigència d’eixe recurs natural tan important i escàs com és l’aigua. S’han triat unes espècies de gespa i de vegetació rastrera (Zoysia, Mesembryanthemum, Carprobrotus, Delosperma, Sedum i Portulaca) que s’adapten als paràmetres de la zona com la temperatura, el grau d’humitat, la insolació i la salinitat.
 
 
 
 
Altres alternatives possibles, com el formigó, la goma cautxú o la gespa artificial després de valorar-ho han estat descartades. L’opció vegetal elegida s’integra de manera natural amb el balcó a la mar que convida a una mirada a la Mediterrània i ompli de vida aquest espai.
 
Més enllà de la pista de Skate, hi haurà  una zona enjardinada de la que totes i tots podrem gaudir.