L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 16 de maig del 2023

Compromís ofereix il·lusió, treball i confiança a Tavernes en un acte multitudinari amb protagonisme dels candidats Joan Baldoví i Josep Llàcer



“President”, “President”, “President” era el crit en la boca de més de 200 persones en la Casa de la Cultura per donar la benvinguda a Joan Baldoví, que saludava efusivament amb els braços oberts i en alt als presents. Joan Baldoví, com ell mateix va dir al llarg de l’acte, sent una estima especial per Tavernes, estima que és corresposta i s’ha demostrat en múltiples ocasions al llarg de les legislatures. I la situació es repetia en prendre la paraula el candidat local de Compromís, Josep Llacer, corejat al crit d’alcalde, alcalde, alcalde.

 

 

 

El primer acte de Compromís ha tingut un bon èxit de participació veïnal, amb un vestibul de la casa de la cultura ple de vallers i valleres. Entre els assistents, cal esmentar també la candidata de Benifairó, Zaira Pellicer, l’actual alcalde José Antonio Alberola i la candidata de Xeraco i secretaria comarcal Jacinta Rubio.

 

 

 

Un acte emotiu, sincer de gran proximitat dels candidats amb els veïns i veïnes

Un acte de proximitat, sincer, emotiu, de molta càrrega política quan es recordaven vivències passades i situacions viscudes des del 2011 que han marcat  la vida a Compromís i a la societat valenciana, algunes narrades per Josep Llàcer, candidat de Compromís, quan durant la primera setmana de govern l’any 2011 reberen la visita dels empresaris de les gasolineres per comunicar-los que no podien seguir fiant més a l’Ajuntament,  que buscaren la gasolina dels vehicles en altres pobles. “I eixe sembla ser el canvi que ara vol el PP, el canvi a la ruina econòmica de Tavernes”.

Josep Llàcer i Joan Baldoví efectuaren un paral·lelisme argumental en els seus discursos:  un inici explicatiu de la situació en que estàvem abans, els greus problemes els primers anys de govern a Tavernes, o al govern del Botànic en el cas de Baldoví, qui afirmava que només Compromís assegura polítiques beneficioses per a les persones i per al conjunt del País, on Baldovi reivindicativa la tasca de Compromís en el canvi valencià des del 2015. 

 

 

 

Joan Baldoví va ser molt crític amb el PP, recordant que venia de Xàtiva el poble de Rus i de tantes corrupteles, explicant que el PP era un govern per amics i amiguetes que feien negoci fins i tot amb la sanitat publica. En contraposició va desgranar tot el que Compromís havia pogut impulsar des del govern del Botànic “perquè tingueu ben clar, que sense Compromís, ni recuperació de les ITV, ni dels hospitals de gestió privada, ni llibres gratuïts, ni escoles de 2 anys, ni tants avanços en polítiques socials”

 



Joan Baldoví va parlar de casos concrets de Tavernes: “Teniu 78 xiquets i xiquetes que poden anar a escola de 2 anys i les famílies s’estalvien 2.800 euros a l’any, i hi ha 1.800 xiquets i xiquetes que no paguen els seus llibres, són debades. I això ho ha aconseguit la Conselleria d’Educació, ho ha aconseguit Compromís”.

 Baldoví vol un Compromís fort  per defensar els valencians i valencianes

El candidat a president de la Generalitat remarcava que la seua experiència a Madrid havia tret la conclusió que cal una veu potent a Madrid, amb molts diputats valencians, com a única forma de que els problemes dels valencians es deixen sentir. I posava el cas de Tavernes, on el nom del riu Vaca i la platja amb els problemes s’han escoltat a Madrid moltes vegades. “Si no hagués estat Compromís en el Congrés, el nom de Tavernes ni s’hauria esmentat”.

I així passa, i és així perquè els nostres problemes, els dels pobles, els diputats dels partits nacionals ni es preocupen de conèixer-los. “He estat la veu dels valencians a Madrid i ara confie des de la Generalitat continuar amb eixe paper, perquè jo serè president de tots, dels que m’heu votat i dels que no”.

 

 

 

I que calia  un Compromís fort per continuar reivindicant un finançament just, que el Congres de Madrid no soluciona i inclús ha paralitzat propostes de llei de Compromís, cal Compromís per impulsar el corredor Mediterrani, per recuperar el nostre dret foral, per impedir bestieses com l’ampliació del port de València que destrossarà les platges del sud, però sobre tot cal un Compromís per seguir avançant en sanitat, educació, polítiques socials, polítiques de millora de treball i en igualtat de l’home i la dona, entre altres.

Sempre pròxim amb els assistents i considerant-se una persona més del poble va encoratjar als assistents a votar Compromís i Joan Baldoví el 28 de maig, i assegurava estar ben fort i preparat per a ocupar la presidència de la Generalitat, on es postulava com a president de tots els valencians i valencianes, sense distincions. De nou el crit de “president, president” acollia el tancament del parlament.

  

Josep Llàcer: "Hem hagut de solucionar moltes empastrades del PP"

Un model semblant de línia argumental va usar Josep Llàcer, en una intervenció molt aplaudida – va ser interromput en moltes ocasions al crit d’alcalde, alcalde – i on va recordar els sacrificis, els esforços, els treballs i patiments, que també els va haver, per poder traure’s de damunt la llosa de 27 milions de deute i alçar un Ajuntament que “havia de funcionar a base de pòlisses a sis mesos per pagar els funcionaris i treballadors”.

El candidat a l’alcaldia de Compromís va recordar quantes situacions conflictives i problemàtiques van trobar en arribar al govern, quants problemes van haver de solucionar  heretats de l’anterior govern del PP (economia, aparcament passeig, deute galopant de l’Ajuntament, cementeri piscina...), quant d’esforç en els anys de govern on els regidors de Compromís han donat el 200% en el treball i gestió municipal, amb sacrificis i sense descans, dia i nit, per treballs o coordinació. 

 

 

El candidat esmentava casos concrets i regidors implicats en situacions com les de la covid, eixides del Vaca, temporals i anar a refer dunes a la platja, o gestionar tota una retirada d’una balena, mentre altres no es veies dedicats a tasques com comptar fanals i a no fer cap proposta per a Tavernes.

Llàcer va repassar la tasca feta per Compromís en els anys de govern i reconeixia “que no ho hem fet tot, en la gestió municipal sempre queda per fer i millorar, i seguiren fent per millorar Tavernes” i afirmava que “amb l’ajuda de vosaltres esperem acabar un projecte de ciutat amable, amb un govern preocupat per les persones com hem demostrat aquest anys amb impuls de tanta tasca de serveis social i activitats i ofertes als majors, amb treball als veïns i veïnes com ho necessiten amb els tallers d’ocupació, en definitiva una Tavernes on les persones tinguen un horitzó de vida digna i senten orgull valler, orgull de ser de Tavernes”.

 

 

El candidat va prometre, si Compromís revalida l'alcaldia, treball, esforç, interès i atenció als problemes de Tavernes,  va convidar a tots a l’acte central de campanya del pròxim dijous, dia 18, a les 19’30 hores a la Plaça de la Casa de la Cultura, on es presentarà oficialment tota la candidatura i on Josep Llàcer estarà recolzat pel senador, Carles Mulet i la Consellera d’Educació, Raquel Tamarit.