L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 19 de maig del 2023

I mira que era fàcil preguntar...! Però l'objectiu sembla ser desinformar i criticar, sempre en negatiu.

 

Mira que com a regidor ho tenia fàcil: preguntar als tècnics o al regidor responsable. Però si és busca un altre objectiu...  Primer van ser els fanals, ara és el mur de defensa del poble contra les avingudes del Vaca. Vorem la pròxima, suposem que també en negatiu, sempre per deixar en mal lloc Tavernes.

I mira que ho tenia fàcil!. Com a regidor que és, només havia de preguntar, com nosaltres hem fet, per saber que l’empresa que estava executant el mur de defensa va renunciar de manera unilateral, va trencar el contracte i va deixar les obres. Això és de domini públic. I ho saben els veïns i veïns quant es preocupen de bona fe.

Què ha passat? Senzill, el mateix que a centenars d’empreses que, com llegim en el diaris a  diari, renuncien a obres perquè han pujat els costos fins a límits que les empreses no poden treballar amb el preu acordat en la licitació.  Mira si és senzill!. Com a polític, i com a regidor de l’Ajuntament hauria de saber-ho.   


Planols de l'anterior projecte amb el recorregut del mur de defensa

 I ja està bé així? Doncs no, si hagués preguntat sabria que contra això l’Ajuntament només pot imposar a l’empresa la penalització marcada en la llei, però l’increment de cost és tan alt que la penalització és molt més baixa que els sobrecostos, i l’empresa ha renunciat i ha abandonat.

I ara què? Compromís ha de seguir treballant per solucionar el desgavell del Vergeret. Un desastre deixat precisament pel nou partit en el qual milita després del canvi de jaqueta. Compromís treballa “a tope” per evitar l’execució d’una sentència del Suprem que posaria  en moltes dificultats a edificis construïts.

I mira que és senzill: Compromís treballa per beneficiar els veïns i veïnes del Vergeret. I treballa i gestiona amb la Confederació, per refer el projecte començat, per beneficiar les finques del Vergeret i llevar-los als veïns i veïnes del damunt la sentencia judicial. I una vegada fet de nous els tràmits, el projecte d'acabament s’haurà de tornar a licitar. 

 

Inundació del Vergeret pel riu Vaca, cosa que el projecte de Compromís evitarà


Però hi ha un fet que Tavernes no deu oblidar: el govern de Mariano Rajoy, del PP, va eliminar el projecte del Vaca a pocs dies d’adjudicar-se. El projecte legalitzava les obres i no calia fer el mur de defensa, que hem de pagar tot Tavernes.

En resum, faena i més faena a fer perquè el PP no va gestionar bé el projecte: va urbanitzar Vergeret i construir el pavelló multiusos sense permís de la Confederació. I ara diuen en campanya que volen un canvi. ¿Volen que Tavernes torne al 2011?

Esperem que l’encara regidor del grup de no adscrits, i a ara en les llistes del PP, tinga ben clar la problemàtica del Vergeret i del mur. I mira que era fàcil preguntar!