L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 31 de maig del 2023

El CEIP Magraner ha inaugurat aquesta vesprada l'exposició "Museu de l'absurd"

 
 
El CEIP Magraner ha inaugurat aquesta vesprada l'exposició "Museu de l'absurd" amb una ampla presència d'alumnes, pares i mares i familiars i que ha comptat també amb la presencia dels candidats de PP, Compromís i EU i regidors, que s'han sumat a aquesta mostra sobre el reciclatge i el plàstic. L'exposició compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tavernes, l'AMPA del centre, "Plàstic Preciós"  i la Coral Marinyén i es podrà visitar fins el dia 21 de juny.
 
 
 
 
 
 
L'exposició s'ha inaugurat amb un càntic sobre el CEIP Magraner, a càrrec dels cursos menuts, i a continuació el director del centre, Faustino,  i la professora responsable de l'exposició Amparo Bacete han explicat que és una activitat que s'emmarca dins de la programació de la Xarxa d' Escoles Associades de la UNESCO i pretén conscienciejar sobre la problemàtica de la contaminació de la terra i els nostres mars per plàstics, especialment d'aquells d'un sol ús que estan convertint-se en un greu problema mundial. 
 



 

També han indicat que l'exposició ofereix un marcat component didàctic pel tema i pel fet que tots els objectes que es poden veure han estat elaborats pels alumnes, en el cas dels menuts amb la col·laboració dels pares, i ofereixen una visió per tota la història del plàstic des de la seua invenció al segle XIX com a material per substituir el marfil de les boles de billar, fins ara el segle XXI, on s'ha convertit un material d'us comú que ha desplaçat a altres com el vidre, la fusta o el metall.

 

També s'hi ha projectat un vídeo on s'explicava la problemàtica del plàstic elaborat pel CEIP Magraner i on els alumnes han fet de locutors per explicar-ne el que deien les imatges. 

 

 

Així l'exposició s'ha dividit en 6 apartats que recorre aquests 150 anys del plàstic, cadascuna en un motiu principal (els joguets, els vestits i calcer, els envasos...) i que permet contemplar objectes que fa uns anys es construïen en un material i en són molt diferents, i de plàstic. 

Junt als objectes de la mostra, panells amb textos explicatius sobre aquest material i un acció en la qual devem tots participar-hi: el reciclatge del mateix, i la necessitat de no abocar-lo per tot arreu sinó als contenidors escaients.

 



La Coral Marinyén ha tancat l'acte amb la interpretació de "Canta la mare", "L'amo de son carabassa" i "La barraca".

El centre ha oferit un refrigeri als assistents amb coques elaborades de manera casolana i també cal indicar que hi havia un punt d'arreplegada de menjar no perible per a "Càritas Interparroquial".