L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 25 de maig del 2023

Costes inicia una vegada més el "parxe" de reposar arena, mentre seguim sense notícies d'un projecte definitiu per a les platges

 

 

Una vegada més  les platges de Tavernes reben com a solució a la falta d'arena el tradicional "parxe" que omplirà uns quants metres de platja per a ús de l'estiu. La reposició d'arena s'ha iniciat aquesta setmana amb la DANA, però seguim sense saber si finalment hi haurà projecte per a una solució definitiva. 

Hem explicat en diverses ocasions la reunió de febrer a Madrid amb els responsables del ministeri. Hi hagué dos conclusions: primera, el rebuig del ministeri a la proposta de Tavernes de construcció d'esculls artificials submergits; segona, el ministeri va anunciar que a març posaria a exposició publica el projecte de regeneració de la costa entre el Brosquil i la Goleta. Ha passat març. abril i estem a finals de maig i del projecte, no se'n sap res.

 

 

 

Zona de San Bernardo:  Més de dos metres d'alçada tenia ací la arena abans del temporal.

 

Ara s'ha iniciat una nova reposició d'arena. El regidor i candidat de Compromís, Josep Llàcer, afirma que primer s'assabentaren per la senyalització d'entrada de camions a la platja per la zona de Sant Pablo. Després, Llàcer ha confirmat que els van avisar quan començaren, com també digueren a l'Ajuntament que l'arena la prendrien del nostre terme, al sud ja en el límit de Xeraco.

"Després del temporal últim de febrer, l'Isaack, varem demanar a Costes que actuara urgent i ens deixaren la platja en condicions abans de la temporada d'estiu. Estem pràcticament ja en l'inici, i com sempre les actuacions les deixen per a última hora. És sempre més del mateix. I a Tavernes hi ha molts vallers i vallers que de Pasqua ja es queden a la platja, o passen els caps de setmana, i s'inicia la temporada de banys sense poder usar la platja" recordava Llàcer.

 

Extracció d'arena de la zona sud de la platja l'any 2022

 

Ara,  s'extrau arena del terme valler, en el límit amb la platja de Xeraco de la qual ens separa un canal d'aliviadero a la mar de les plenes del Vaca.  Josep Llàcer ens ha comentat que Costes els havia dit que que l'extracció d'arena seguiria en la desembocadura del Vaca, a Xeraco i Gandia. Per tant, no seria és d'estranyar que es torne a donar la circumstancia de l'any passat, quan Gandia es va oposar. Potser per evitar la polèmica de l'any passat, i comptant que estem en període electoral, s'ha canviat l'ordre d'extracció que va haver l'any passat.

Ni el PP de M.Rajoy ni el PSOE de P. Sánchez
 
De tota manera, Tavernes no vol parxes i està cansada d'exigir solucions definitives. Li les va demanar fins el 2018 al govern del PP de M. Rajoy sense cap resultat, i ara al govern del PSOE de P. Sánchez i el resultat el mateix: cap. Mentre tant les solucions d'esculls que demana Tavernes, avalades pels estudis de la UPV, si que s'han executat en localitats com Almenara i ara, com informàvem ahir a Dénia. Però els esculls a Tavernes foren rebutjats pel Ministeri en la reunió de Madrid i fins i tot el PSOE local ha posat en dubte la seua eficàcia, a més de dir que és una solució molt cara, però al cap i a la fi seria la mateixa que a Almenara i a Dénia. 
 
Una de les moltes demandes al govern del senador C. Mulet.
 
 

Sobre aquest particular, Josep Llàcer ens comentava que a Tavernes només ens han fet cas el diputat Joan Baldoví i el senador Carlos Mulet, que han denunciat en preguntes i exposicions orals la situació de Tavernes traslladant allò que des de Compromís Tavernes els enviàvem.

El candidat de Compromís assenyala que ara eixe treball ja el fa la nova diputada Maria Josep Picó, que substitueix Baldoví en el Congres i que la primera actuació que ha tingut ha estat exigir al govern de Madrid una gran inversió urgent per a regener les platges valencianes afectades greument per la transgressió, entre elles les de Tavernes, i la resta de la Safor.