L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.381
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:22.584

dilluns, 8 de maig del 2023

Els tràmits per licitar les obres del refugi d'animals abandonats de Tavernes estan pràcticament acabats

 

 

El  plenari del Consorci de la Ribera ha aprovat els plecs de licitació de l'obra del refugi per animals abandonats que s'instal·larà en el Polígon El Golfo de Tavernes, amb la qual els tràmits previs arriben quasi al final. De fet, la previsió és que al llarg d'aquesta setmana es faça la corresponent publicació de l'obra en la plataforma de contractació del sector públic perquè les empreses interessades puguen presentar ofertes per a la seua construcció.

Cal recordar que s'hi instal·laran dos refugis d'animals (un a Tavernes i un a L'Alcúdia) gràcies als projectes que impulsen de manera conjunta la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Mancomunitat de la Ribera Baixa, la Mancomunitat de la Safor-Valldigna i el Consorci de la Ribera. 

Sergi Gonzàlez i els regidors Josep Llàcer i Mònica Palomares presenten el terreny de Tavernes

El govern municipal de Compromís a principi de legislatura i gràcies a les gestions que va efectuar la regidora de Benestar Animal, Mònica Palomares, va ser pioner en impulsar aquest refugi. La regidoria d'Obres Públiques, dirigida per Josep Llàcer, es va unir a les gestions en ser l'encarregada de proposar el terreny a cedir, aprovat després per ple, una parcel·la de propietat municipal de 3.035 m2 situada en el polígon del Golfo per al refugi d’animals abandonats amb capacitat màxima per a 300 gossos i felins. 

La inversió es calcula en 650.000 euros, inclosos equipament i vehicles, amb una amortització a 10 anys. Els Ajuntaments pagaran la quota segons la població (un euro o poc més per habitant) però les subvencions i finançament de les Administracions poden reduir el cost. Tavernes estarà exempta durant 8 anys per la cessió dels terrenys, la qual cosa suposa una quantitat aproximada d’uns 140.000 euros.

 

 

Els dos albergs oferiran el servei a les comarques de la Safor, la Valldigna, la Ribera Baixa i la Ribera Alta.  Els municipis que ja s'han adherit per ara a aquest servei són per la comarca de  la Safor-Valldigna, a més de Tavernes, Ador, Alfauir, Almiserà, Almoines, l’Alqueria de la Comtessa, Barx, Bellreguard, Beniarjó, Benifairó de la Valldigna, Beniflà, Benirredrà, Daimús, Guardamar de La Safor, Miramar, Palmera, Potries, Rafelcofer, el Real de Gandia, Villalonga i Ròtova.

Per les dues comarques de la Ribera:  l’Alcúdia, Alfarp, Algemesí, Alzira, Antella, Benifaió, Benimodo, Càrcer, Carlet, Corbera, Cotes, Cullera, l’Ènova, Favara, Fortaleny, Gavarda, Guadassuar, Llaurí, Llombai, la Pobla Llarga, Polinyà, Rafelguaraf, Real, Riola, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Tous i Castelló.