L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dissabte, 6 de maig del 2023

Dissabte passat va tindre lloc la "XVIII Mostra de LLibret de Falla, Foguera o Gaiata" al Museu Faller de Gandia



El matí de dissabte passat va tindre lloc la "XVIII Mostra de Llibret de Falla, Foguera o Gaiata" al Museu Faller de Gandia, on a més de l'exposició, s'ha dut a cap l'explicació de diversos "llibrets" de distint punts del País Valencià, entre els quals hi ha hagut la intervenció que ha fet Gemma Altur sobre l'explicació del llibret de la Falla Portal de Valldigna.

 

 

La mostra estava organitzada por la Associació d’Estudis Fallers (ADEF), la Junta Local Fallera de Gandia y la Federació de Falles de Gandia, i enguany ha debatut en una mesa rodona sobre l'explicació que la mateixa falla dona en els propis llibrets.

La mostra ha estat visitada pel candidat de Compromís, Josep Llàcer, que ha estat acompanyat de diversos membres de la candidatura municipal, entre els quals hi havia la regidora de Cultura i fallera de Portal, Encar Mifsud.

 

 

Aquest esdeveniment va nàixer amb l'objectiu de ser un aparador dels llibrets que es confeccionen a tot el País Valencià, de manera que l'assistència a la mostra permet vore'ls, llegir-los, fullejar-los. La mostra té també un valor afegit: ser lloc de trobada dels encarregats d'aquestes publicacions per tal d'intercanviar opinions, vore noves tendències i contrastar els treballs realitzats.

La mesa rodona ha tingut com a tema "L’explicació i relació de la falla" on s'ha debatut sobre si a hores d'ara el més important és l'explicació del monument, com era l'habitual fins ara, vist que avui dia el llibret abraça una gran multiplicitat de continguts.