L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 28 de març del 2023

El Miteco aprova una actuació en les platges valencianes, entre elles Tavernes, però pocs diners per a grans actuacions

 

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (Miteco) destinarà un total de 3.133.000 euros a obres d'emergència a les províncies de Castelló i València, entre altres províncies de l'estat, a fi de reparar els danys causats pels temporals del passat mes de febrer en diverses platges entre eles dobles Tavernes..

El Consell de Ministres celebrat hui dimarts ha pres raó d'aquestes accions en zones costaneres en les quals "cal intervindre sense demora", segons el comunicat facilitat pel propi Miteco, donat el calibre dels danys provocats per la intensitat de les borrasques, amb temporals marítims i forts vents.

L'alcalde de Tavernes, Sergi González, davant la notícia ha assenyalat davant les nostres preguntes que “les pressions i exigències realitzades pels Ajuntament i associacions veïnals en les manifestacions, davant el ministeri a Madrid com davant la Delegació de València i a Castelló dies passats, ha donat el seu fruit.”. Oficialment no tenia cap informació sobre les possibles actuacions en les platges.

 

Manifestació a  Madrid

 

Manifestació a València

 

Per part nostra, coincidim amb l'alcalde, que cal esperar a conéixer les actuacions, però nosaltres ja pensem si la intervenció del Miteco serà, una vegada més, reposar arena perquè amb un total de 3’1 milions per actuacions en 22 platges valencianes... la veritat, no pensem done per a massa i menys solucions definitives. 

Molt ens temem que serà un parxe més a que ens tenen acostumats el Ministeri de Transició del govern de Madrid i la Demarcació de Costes i, mentrestant,  no ens arriben solucions definitives. Vorem si ara cara eleccions hi ha alguna novetat.

 



El País Valencià  per ser el més afectat rep la major part del pressupost, 3.133.000 euros, per a cobrir aquestes intervencions. Els municipis més afectats a València són els de Sagunt, Canet d'En Berenger, Meliana, Massalfasar, Alboraia, València, Sueca, Cullera, Tavernes de la Valldigna, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Piles i Oliva. A Castelló són  Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Oropesa, Cabanes, Benicàssim i el sud del port de Castelló