L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 923
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 31.131

dijous, 1 de juny del 2023

El CEIP Magraner ha estrenat l'opera infantil "Totes i tots tenim por", un treball multidisciplinar que ha omplit de satisfacció pares i familiars

 


La companyia "Magranes" del CEIP Magraner de Tavernes, formada per l'alumnat de 4rt de primària, ha representat avui l'òpera "Totes i tots tenim por", en estrena per als pares, familiars i autoritats de l'Ajuntament, que ha estat representat per les regidores d'Educació, Fina Vercher, i de Cultura, Encarna Mifsud. La representació de l'òpera, una expressió artístico-musical, s'emmarca dins de l'anomenat "Projecte LOVA" que expliquem després.

 


UN PROJECTE MULTIDISCIPLINAR

L'òpera representada avui per la vesprada a la Casa de la Cultura ha estat la plasmació d'un treball realitzat per l'alumnat i el professorat durant tot un any, desenvolupada a partir de múltiples tallers on han col·laborat el professorat del centre i on els/les  alumnes, els veritables protagonistes han dissenyat l'escenari, han escrit la lletra i han composat la musica de les cançons, han treballat la coreografia, la il·luminació, sense oblidar els tallers de creació dels vestits de l'opera i el taller de maquillatge i caracterització.  






En conjunt, ha estat una gran tasca transversal i multidisciplinar, on al llarg del curs no s'han deixat de costat detalls com cercar el motiu de l'obra, el nom final i a escriure el text de l'opera representada. Tota l'obra, repetim ha estat una tasca col·lectiva dels alumnes. I de tot això s'ha donat una informació prèvia a l'obra mitjançant la projecció d'un audiovisual. 

Des del punt de vista educatiu i didàctic, el treball dut a l'aula ha abraçat aspectes i disciplines diverses (formació plàstica, formació musical, l'escriptura, l'expressió oral, etc. sense oblidar la formació en valors com la companyonia, la solidaritat, la col·laboració, el respecte...

  

 L'argument triat per l'alumnat ha estat la vida de dues mantes ratllades bessones, Perla i Rayito, que viuen sota la mar de Tavernes, i que sempre estan xocant, fins que després d'una discussió Perla, que sempre té por, se'n va de casa i viurà una gran aventura, coneixerà a diverses criatures marines i sobre tot aprendrà moltes lliçons importants en aquesta vida. També moltes d'elles tenen por: als depredadors, a les xarxes de pesca...

Aconseguirà tornar a casa finalment, però haurà aprés que tindre por és també una manera de defensa per estar alerta a les coses que poden ser un perill.

 

 

 

EL PROJECTE LOVA

L'òpera és un gènere escènic que reuneix tot un conjunt de disciplines com la música, interpretació, dansa... i que moltes vegades entenem com a una cosa avorrida i elitista, però que posada en mans dels menuts es converteix en un espectacle atraient, de frescor i espontaneïtat.

 

I en aquest segon, el grup "Magranes", dirigit pel professor Benja Garzon,  ha trencat motlles i ha preparat un espectacle del grat de tots els pares i familiars assistent, que han aplaudit de valent al final de la representació reconeixent la tasca realitzada.

 

 

 

És el segon any d'una experiència encetada el 2022 pel CEIP Magraner, però que està molt escampada pel món a través del projecte "LOVA", un projecte educatiu creat per a l'Òpera de Seattle en els anys 70 i que en els 80 va ampliar el Metropolitan Opera Guild de Nova York. Actualment suma milers de projectes de creació d'òperes  realitzades en les aules  de  més  de  vint països i  ja porta més  de  quatre  dècades d'activitat.

 

La nostra enhorabona.