L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.337
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.555

diumenge, 22 de maig del 2022

Xerrades sobre la celiaquia (intolerància al gluten) dijous, dia 26, a la Casa de la Cultura

 

 
 
El divendres, dia 27 de maig, és el dia dedicat a la celiaquia, batejat a l'estat espanyol com a "Dia Nacional de la Celiaquia" i amb eixe motiu Tavernes ofereix a la ciutadania el dia d'abans un conjunt de xerrades impartides per especialistes amb l'objectiu de donar a conèixer els problemes diaris als que s'enfronten les persones que pateixen aquesta malaltia.
 
La malaltia celíaca o celiaquia (intolerància al gluten) es caracteritza per una pèrdua total o parcial de les vellositats de l'intestí prim, amb diarrea crònica, retard del creixement en xiquets i cansament.  Es produeix per la reacció a una proteïna de gluten present en el blat, i en alguns cereals, que trenca les vellositats intestinals i dificulta l'absorció de nutrients. L'únic tractament conegut  és una dieta lliure de gluten de per vida.

Les xerrades s'han programa per al dijous, 26 de maig, a partir de les 19 hores a la Casa de la Cultura:

- "Créixer sense gluten" amb Rosa Gadea, infermera pediàtrica i Núria Martí, metgessa familiar.

- "Nutrició saludable sense gluten" amb Maria Ángeles Sánchez, nutricionista tècnica en ACECOVA

En acabar les xarrades, es durà a terme una degustació de diferents productes sense gluten, aportats per les entitats col·laboradores, que podeu trobar en el cartell de dalt informatiu. Les jornades compten amb la col·laboració de l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA)
 
Elaboració pròpia