El divendres, dia 27 de maig, és el dia dedicat a la celiaquia, batejat a l'estat espanyol com a "Dia Nacional de la Celiaquia" i amb eixe motiu Tavernes ofereix a la ciutadania el dia d'abans un conjunt de xerrades impartides per especialistes amb l'objectiu de donar a conèixer
els problemes diaris als que s'enfronten les persones que pateixen aquesta malaltia.
La malaltia celíaca o celiaquia (intolerància al gluten)
es caracteritza per una pèrdua total o parcial de les vellositats de l'intestí
prim, amb diarrea crònica, retard del creixement en xiquets i cansament. Es produeix per la reacció a una proteïna de
gluten present en el blat, i en alguns cereals, que trenca les vellositats
intestinals i dificulta l'absorció de nutrients. L'únic tractament conegut és una dieta lliure de gluten de per vida.
Les xerrades s'han programa per al dijous, 26 de maig, a partir de les 19 hores a la Casa de la Cultura:
- "Créixer sense gluten" amb Rosa Gadea, infermera pediàtrica i Núria Martí, metgessa familiar.
- "Nutrició saludable sense gluten" amb Maria Ángeles Sánchez, nutricionista tècnica en ACECOVA
En acabar les xarrades, es durà a terme una degustació de diferents productes sense gluten, aportats per les entitats col·laboradores, que podeu trobar en el cartell de dalt informatiu. Les jornades compten amb la col·laboració de l’Associació de Celíacs de la Comunitat
Valenciana (ACECOVA)
Elaboració pròpia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada