L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 10 de maig del 2022

Tavernes va acollir ahir una jornada del programa "Musiqueando" protagonitzat pels centres públics de la ciutat

 

Ahir va tindre lloc a la nostra ciutat “Musiqueando”, la festa de l’Educació Musical que enguany s’ha desenvolupat sota el lema: ens importa la música. L’activat en la qual van participar els centres educatius públics de Tavernes estava organitzada pe la Confederació d'Associacions d'Educació Musical (COAEM), el col·lectiu que representa als professionals de l'Educació Musical. Cal indicar que la jornada estava previst per al passat dia 28 d'abril amb els concerts escolars al carrer, però les pluges van obligar al seu ajornament i trasllat a una altra data.

 

 

.Els objectius d’aquesta jornada és posar en valor la formació musical en base al seu valor cultural i patrimonial, en la formació integral de les persones i, a més considerar l’Educació Musical com a fonamental per desenvolupament cognitiu, social i personal.  Tot això plegat, aconsella que la música estiga en el sistema educatiu.

 

Enguany són de 40.000 alumnes de 340 centres educatius els que s’hi ha adherit després de l'aturada de 2 anys per la crisi sanitària del COVID. COAEM que va nàixer en la dècada dels anys 90 per coordinar accions a nivell estatal actualment és un col·lectiu de més de 2500 professors i mestres de música de tot l'Estat.

 

 

 

  

 

 

Aquesta activitat s’emmarca també dins del “Musiescola” que se celebra demà dimecres a Tavernes en ser una de les seus. En la nostra ciutat foren els alumnes dels centres públics els que es reuniren a la Plaça Major per oferir diverses interpretacions i danses que mostraven els treballs que es fan a les aules valleres.

 

Una jornada per tant on el protagonisme girava al voltant de la música,  oberta als molts vallers i valleres que passaven per la plaça i que van tindre l’oportunitat de veure-ho, escoltar-ho i gaudir-ho.

 

Elaboració pròpia