L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 6 de maig del 2022

INFORME arran de la sentència del Suprem sobre el PATIVEL i com afecta el litoral de Tavernes

 

 

El Tribunal Suprem en cassació  ha anul·lat la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià, que havia anul·lat el PATIVEL (Pla d‘Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral) després que sectors immobiliaris el denunciaren arran de  la seua aprovació en el 2018. 

La sentència del Tribunal Superior valencià, ara anul·lada, implicava la desprotecció del litoral i tornar arrere en la protecció de platges, com la de de l’Ahuir a Gandia, que perdien la protecció en favor d'interessos immobiliaris. La solució per a la Generalitat era tramitar  un nou PATIVEL, però això implicava anys de feina, cosa que s'evitarà amb la sentència del Suprem, tot i que haurà d'esperar per conéixer la nova que el tribunal valencià ha de redactar incloent la sentència del Suprem. 

Fins ací, i de manera resumida, una explicació de la notícia que ahir i avui hem pogut llegir en la premsa i escoltar en ràdio i televisió.


 

 

El PATIVEL no afecta Tavernes

El PATIVEL no afecta Tavernes i només el Sector 17 podria vore's afectat, i la desqualificació dels terrenys com a urbanitzables i passar a ser rústics només es produiria quan hagueren passat 10 anys des què totes les condicions foren favorables per haver iniciat la urbanització. 

 

I deixem-ho clar: No és una opinió nostra, sinó més o menys textual de l'expressada des del 2018 pel govern de Compromís a través del regidor d'Urbanisme, Josep Llácer, en les distintes i múltiples intervencions en els plens municipals, després del decret de la Generalitat que el va aprovar en eixe any 2018.

 

Les explicacions del regidor Llàcer en els plens municipals han remarcat sempre que el PATIVEL, en la seua disposició transitòria, contempla que els  sectors urbanitzables amb un programa aprovat i en  vigor, dóna un termini d’execució de 5 anys per al planejament i uns altres 5 anys  per a la gestió i execució obres.

 Però... les explicacions del responsable d'urbanisme de Tavernes sempre han estat que la disposició addicional (article 4) indica que, si l'inici d'un pla urbanitzador depén de les actuacions de l'administració i no de l'agent urbanitzador,  els terminis comencen quan es donen les condicions per tramitar el  planejament i poder urbanitzar. Tavernes va reclamar incloure aquesta addicional en el temps de redacció del PATIVEL, que beneficia Tavernes, però també altres zones litorals valencianes, per exemple el Brosquil de Cullera.

 

 

 

La nova depuradora, condició "sine qua non" del sector 17

Uns punts explicats moltes vegades pel regidor en els plens - una altra cosa es que algun Ppartit atenga les explicacions i les vulga comprendre després de preguntar el mateix massa vegades - i com la possible desqualificació com a urbanitzables dels terrenys del sector 17 es  produiria si es donaren els condicionants per desenvolupar  el pla, o siga, que la nova depuradora estigues construïda i en funcionament i hagueren passat 10 anys, que és la condició que se li dona per urbanitzar. 

 

La nova depuradora, que ha de facilitar la urbanització del sector 17, està pendent d'aprovació definitiva i finançament de la Generalitat la qual ja disposa del projecte i dels estudis complementaris, i per banda de l'Ajuntament la previsió de terrenys en el Tancat.

Les explicacions que sempre ha donat el govern de Compromís a la mateixa pregunta del PP,  repetida en molts plens municipals, estan vigents després de la sentència del Suprem i en parlar sobre la possible urbanització del Sector 17, que disposa dels requisits legals, les circumstàncies són les mateixes, res no ha canviat amb la sentència del Suprem. I una cosa més direm, encara que és massa evident:  el PATIVEL és una llei de la Generalitat, no és de l’Ajuntament. 

En aquest vídeo del 2018 el regidor Josep Llácer explica tota la problemàtica. Tot i els anys passats és de completa actualitat perquè poques coses han canviat 

 


Elaboració pròpia