L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 25 de maig del 2022

RECORDEU: AVUI DIJOUS xerrades sobre la celiaquia (intolerància al gluten) a la Casa de la Cultura

 


 

Tavernes ofereix a la ciutadania avui dijous un conjunt de xerrades sobre la celiaquia impartides per especialistes en aquesta malaltia: L'objectiu és donar a conèixer els problemes diaris als que s'enfronten les persones que la pateixen i recordar també que el divendres, dia 27, ha estat batejat a l'estat espanyol com a "Dia Nacional de la Celiaquia".

La malaltia celíaca o celiaquia (intolerància al gluten) es caracteritza per una pèrdua total o parcial de les vellositats de l'intestí prim, amb diarrea crònica, retard del creixement en xiquets i cansament.  Es produeix per la reacció a una proteïna de gluten present en el blat, i en alguns cereals, que trenca les vellositats intestinals i dificulta l'absorció de nutrients. L'únic tractament conegut  és una dieta lliure de gluten de per vida.

Les xerrades s'han programa per avui, 26 de maig, a partir de les 19 hores a la Casa de la Cultura:

- "Créixer sense gluten" amb Rosa Gadea, infermera pediàtrica i Núria Martí, metgessa familiar.

- "Nutrició saludable sense gluten" amb Maria Ángeles Sánchez, nutricionista tècnica en ACECOVA

En acabar les xarrades, es durà a terme una degustació de diferents productes sense gluten, aportats per les entitats col·laboradores, que podeu trobar en el cartell de dalt informatiu. Les jornades compten amb la col·laboració de l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA)
 
Elaboració pròpia