L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 26 de maig del 2022

Gandia aconsegueix que Costes deixe d'extraure arena per a les platges de Tavernes


 

 El "mini temporal" o "temporalet" que hem tingut ahir ha tret a la llum més encara, com vulgarment es diu, les vergonyes de les nostres platges i en especial la platja de la Goleta. El temporalet s'ha endut molta de l'arena dipositada en les dues setmanes i escaig de treball (fotografia superior, la Goleta). I això ho hem comprovat avui, un dia que, segons hem pogut llegir i escoltar en els mitjans comarcals, i presumptament per la pressió de Gandia la Demarcació de Costes ha decidit deixar d'extraure arena de Gandiael 14 de juny i no el26 de juliol, o siga 42 dies abans de la data prevista d'acabar, segons els mitjans comarcals.

 

 

 
Un simple temporalet ha arrabassat l'arena: Foto superior diumenge passat, foto inferior avui

La pregunta és òbvia: Hi haurà prou arena per regenerar les platges de Tavernes? ¿Eixa decisió impedirà a les platges valleres gaudir d'unes mínimes condicions dignes per acollir la temporada estival?  Permeteu que dubtem que les condicions dignes es donen, i més després de vore com molta de l'arena abocada en aquestes dues setmanes de treball, sobre tot a la Goleta,  ha desaparegut. 

Presumptament ha pogut més  la pressió política de Gandia (govern del PSOE a Gandia i Madrid). Caldrà preguntar-nos si s'ha de valorar més el benefici de turistes passejant per l'Ahuir, platja fora d'urbanització, que la necessitat del Tavernes de tindre les dues platges del casc urbà en condicions dignes per a milers i milers d'estadants i turistes.

Una noticia que arriba després d'uns dies de polèmica per l'extracció d'arena des de Gandia, i les manifestacions - pensem que totalment populistes-  de l'alcalde del PSOE i del diputat Gamazo del PP,   en contra de l'extracció durant més temps. Ells guanyen. Vorem les conseqüències a Tavernes.

 

La Goleta enfront del llac


Treballs d'abocament d'arena

I tot després del "mini temporal" que deixa ben palés les mancances i la necessitat d'aquesta regeneració urgent com  a únic i exclusiu mitja perquè Tavernes gaudesca de platja. I no és només perquè el turisme gaudesca del sol i platja, sinó conservar i no perjudicar el que hi ha darrere: el benefici per al sector econòmic i productiu de Tavernes. 

El temporalet d'ahir - sort a que ha estat curt i de poca intensitat d'onades-  ha deixat ben a les clares el fràgil equilibri actual, com també la necessitat que hi ha d'acabar la regeneració com cal, amb una bona reposició d'arena. 


Treballs en la zona nord Platja de Tavernes

Ara, vist el que hem que va passar ahir, i com molta de la tasca feta en dues setmanes se n'ha anat... al fons de la mar, mai més ben dit... esperem que els pròxims mesos no es done cap temporal d'estiu semblant al Glòria, el Filomena o els dels passats mesos de març i abril.

I anem més lluny, cal anar més lluny: ¿per a quan una unió real i efectiva de tota la classe política de la Safor-Valldigna, de pressió conjunta, als respectius dirigents a Madrid, en especial al PSOE i al PP,  perquè eixe projecte que diuen està en licitació, s'accelere en l'execució? I no repetir polèmiques.

No ho oblidem: no és només Tavernes, són també les platges situades al sud, més enllà de la barrera del port de Gandia, i no és només qüestió de platges, sinó d'economia local, de serveis municipals, d'evitar danys a les propietats privades.  

Mes informació: https://lacotorradelavall.blogspot.com/2022/05/el-pp-i-el-psoe-de-gandia-en-contra-de.html

Elaboració pròpia. Fotografies d'avui