L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 4 de maig del 2022

Les bones instal·lacions esportives de Tavernes són, en opinió de l'alcalde Sergi González, un atractiu per als campionats de les federacions

 

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, s'ha mostrat satisfet per la bona imatge donada per Tavernes, i plasmada en la felicitació que ha rebut del president de la Federació Valenciana de Futbol (foto superior) com de la resta de representants dels estaments i entitats implicades en el torneig de classificació del grup D del Campionat Nacional de Seleccions Autonòmiques masculines sub14 i sub16.

El bon estat de la gespa artificial del Camp de Futbol així com de la resta de les instal·lacions confirma que ha estat molt lloat i apreciat. En paraules del mateix alcalde “el president de la federació valenciana Salvador Gomar ha felicitat l’Ajuntament per les instal·lacions i ha reconegut que el fet de disposar d’un camp amb la gespa recent instal·lada ha estat un pes determinant perquè la federació s’inclinara per Tavernes com a seu del campionat”.

 


 

 

Hem parlat amb l'alcalde arran de ser Tavernes la seu del campionat, fet aconseguit gràcies al canvi de la gespa municipal, la proposta dirigida i impulsada des de la pròpia alcaldia, a més a mes en la seua condició de regidor d’Hisenda Municipal i responsable de les inversions de l’Ajuntament. El canvi de gespa, com és massa conegut, va tindre molts problemes i dificultats pel posicionament en contra de la resta de partits de la ciutat, cosa que va suscitar debats en varies sessions del ple, i fins i tot va ser motius de "sentades" dels equips de futbol demanant aquesta millora. Finalment, Compromís va poder aprovar la proposta del canvi de gespa gràcies als vots de Ciudadanos. 

 

L’alcalde creu que va valdre la pena tots els esforços que va fer fins aconseguir que el ple aprovarà canviar la gespa artificial del Camp de Futbol, un camp que ara és enveja de moltes localitats. "Està ben clar que sense bones instal·lacions les seleccions no vindrien a celebrar campionats a Tavernes” ens ha indicat Sergi González. 

 

 

 

 

La bona gestió econòmica permet les inversions en esports

 

L’alcalde considera que la bona situació de les instal·lacions esportives “és el fruit de la bona gestió pressupostaria que està duent a terme de fa algunes legislatures el govern de Compromís. Això permet  realitzar les inversions en les instal·lacions esportives”.

 

Sergi González, alcalde per Compromis, és el responsable de la Hisenda Municipal. Afirma que les inversions són possibles “perquè es funciona bé a nivell de govern” i explicava que l'alcaldia "des de la regidoria d’Hisenda, administra els recursos, hi ha una planificació pressupostària i coordinació del treball amb la regidoria d’obres o de serveis perquè redacten els projectes i les licitacions de qualsevol obra que s’execute en la ciutat, bé siga esportiva o obres en un carrer, o en un edifici municipal".

 

I aquestes millores i obres, subratlla, es donen en tots els esports, i això ha fet que  “Tavernes haja estat seu de campionats de seleccions de rugbi i acollirem el mes de juny un altre campionat femení. Disposem d’un camp de gespa natural i bones instal·lacions i també la federació de rugbi està contenta amb Tavernes” assenyalava l’alcalde, que recordava també esdeveniments estatals, com el campionat d'Espanya de marxa nórdica.

 

 

 

 

 

Una realitat aquesta de les inversions programades des de la Hisenda Municipal que han fet possible un conjunt d'inversions esportives, entre les quals nosaltres recordem, la substitució de la gespa, el nou marcador, la renovació de l’enllumenat del trinquet, la nova il·luminació del pavelló Carlos Pellicer, la del camp el Vergeret, les marquesines i seient en el Vergeret, el canvi de focus del pavelló multiusos i la pròxima millora i renovació de la megafonia del camp de futbol i del pavelló. A banda cal considerar eixa inversió quasi milionària que suposa l’acabament de la piscina coberta, en fase d’execució.

 

“La voluntat de l’Ajuntament i de l’alcaldia es seguir promocionant Tavernes com a ciutat esportiva i acollir esdeveniments. De fet, en la modificació del pressupost del passat dilluns hem inclòs partides per seguir millorant les instal·lacions” indicava.

 

 

 

El problema del pavelló multiusos


En aquesta planificació de recursos i execució de millores, sempre no es possible dur a cap les previsions, per molta voluntat política que es tinga. Ací, l’alcalde ha parlat i ha confirmat “la voluntat política de tancar i millorar el pavelló multiusos. I eixa voluntat política l'hem demostrada amb el projecte contemplat dins del Pla d'Inversions 2020-2021 de la Diputació  i de disposar dels diners en el pressupost. Però a l'hora de completar els tràmits administratius previs a les obres, els tècnics ens avisen que no podíem seguir endavant per un problema urbanístic en les parcel·les: no estan en el registre a nom de l'Ajuntament. És un problema del 1982 i que va acompanyat també de que no hem pogut recepcionar la urbanització El Vergeret”.

 

No obstant, Sergi González confirma que s'està treballant en la solució. “Tenim la voluntat política, sempre l'hem tinguda. Disposàvem dels diners, havíem prioritzat la inversió,  però com he dit hem xocat amb el problema urbanístic heredat del 1982, que estem solucionant". Altres millores, com la il·luminació i  la protecció dels pilars, si que s'han pogut executar.

 

Elaboració pròpia