L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 9 de maig del 2022

Un dia de platja sense platja: serà l'últim?



Ahir diumenge temperatures entre 25º i 26º graus a Tavernes. Un dia assolellat, un dia preciós com solem dir els vallers i valleres, i que després de tants dies amb núvols i pluja convidava a passar alguna horeta gaudint del sol a la platja, sobre l'arena.

Però res més lluny de la realitat, almenys a la Goleta, on allò que després dels temporals emportant-se l'arena, sol haver una regeneració natural i nova acumulació. Res d'això s'esdevé a la Goleta de Tavernes: on els temporals se n'enduen moltes tones i no en reposen després ni la tercera part.

 

 

 

 

Portem així de fa anys i anys, amb la qual cosa el dèficit de tones i tones d'arena augmenta: cada vegada tenim menys i menys arena, desapareguda a poc a poc des de l'ampliació de l'escullera del Xúquer. I que s'ha agreujat darrerament amb la falta de grans abocaments de Costes els darrers anys i els efectes cada dia més evidents del canvi climàtic en el litoral.

Ahir diumenge tot això era massa evident: on abans hi havia metres, ara no hi ha res, i en un dia de mar encalmada les poques ones que hi arribaven colpejaven els murs de les edificacions i allí on apareixia un poc de sorra, uns metres només,  era impossible estar-hi perquè les ones ara i adés et mullaven, a tu i la tovallola. 

 

 

Han passat dies des dels temporals forts d'abril i març i la regeneració de la platja no s'ha produït. Gens. Més bé i cal dir-hos:  està ara prou més pitjor, amb menys arena que abans dels passats temporals. Fins i tot, en alguns trams han deixat al descobert restes de construccions, potser els fonaments de finques i altres serveis de la urbanització, que fa una dècada eren soterrats davall metres d'arena. 

 

 

 

Un trist panorama per al turisme aquest pròxim estiu, i que no sabem fins a quin punt pal·liarà l'abocament que iniciava divendres Costes, organisme depenent del Ministeri de Transició Ecològica de Madrid. 

Esperem que hi haja la suficient sensibilitat envers Tavernes i pressupost, sobre tot pressupost disposat pel govern de Madrid per fer un abocament com cal perquè els estadants i visitants gaudesquen mínimament d'una platja digna. Serà així o ens quedarem en una simple reposició d'uns metres, com el passat estiu. Temps al temps.

Elaboració pròpia. Fotografies d'ahir diumenge