L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 3 de maig del 2022

PLE DE MAIG 2022: El col·lector o una altra vegada de voler enganyar als vallers i valleres?

 
 
 
El calaix de sastre que és el punt de "precs i preguntes" va servir, una vegada més! perquè la portaveu del PP posara el col·lector de la platja al primer pla, quan venia a dir quelcom semblant a que el govern municipal de Compromís no havia tingut interés en l'obra i que, fins i tot, el projecte que s'havia executat en el col·lector era el projecte del PP. Imatge superior: vial de la platja, per on discorre enterrat el col·lector.
 
Però... ¿com Compromís podia executar un projecte del PP del qual no existia res de res de res? Caldria que ella ho hagués explicat, però les intervencions de la portaveu són massa vegades populistes, així les qualificava el regidor de Compromís, Josep Llàcer, i per tant l'objectiu no seria informar ni presentar propostes.  Ho hem dit i ho hem fet moltes vegades al llarg d'aquests anys: sempre que faça una intervenció on es manipule la realitat, nosaltres l'explicarem i posarem les coses en el seu lloc.
 
El PP no va redactar mai, ni va tindre cap interés en executar el col·lector de la platja. Ací ho hem dit moltes vegades, i ara ho repetim: quan Compromís arriba el 2011 al govern de la ciutat no hi havia cap projecte, no hi havia autorització de Costes ni de la Confederació per abocar les aigües a la mar, no hi havia els diners que calia per a les obres i no s'havia iniciat cap expedient per aconseguir els terrenys per on passava els col·lector. Ni hi havia res de res de res per a iniciar l'expedient d'obres del col·lector. 

Va ser Compromís qui va gestionar les autoritzacions, qui va redactar el projecte inicial pel carrer Blasco Ibáñez, i qui va decidir les millores d'incloure el vial perimetral per aprofitar més encara un projecte valorat en 3 milions. I  això no es va decidir al "tuntun": l'estudi encomanat a  TYPSA va aconsellar que era més beneficiós construir el col·lector davall del vial perimetral i aprofitar  per a  reurbanitzar i millorar el carrer Blasco Ibáñez i adjacents. I no cal que li expliquem al PP qui és TYPSA, que això ho pot cercar a "Sant Google".
 

El PP va votar en contra del nou projecte de vial i col·lector (novembre 2015)
 
Sempre en negatiu i en contra del col·lector
 
El PP com hem dit no tenia previst ni cap projecte, ni els permisos, ni disposava del finançament per a les obres... però a més, en el ple de novembre del 2015, va votar en contra del projecte de col·lector. ¿Diu que era el seu projecte i el van votar en contra? Això no li ho fa creure a ningú.
 
Però a més, en el ple de juny del 2018 quan s'aprovava el finançament de les obres del vial perimetral per on va enterrat el col·lector, el PP tampoc va votar a favor. Ni ells ni el PSOE. Però no diu que era el seu projecte? i de nou va anar en contra del seu projecte? A tot això i sobre aquests fets, com que és regidora des del 2015, ho havia de saber.
 
 
Només Compromís va votar a favor del finançament del vial perimetral (juny 2018)
 
 
Cal de nou recordar la història del col·lector?

Potser sí: cal recordar que la història del col·lector de la platja arranca el 2006, i s'havia d'executar com a urgent dins de les obres del Pla Director de l’Aigua Potable de Tavernes, però quan la  majoria absoluta del PP va concedir a Aquagest la gestió de l’aigua potable i l’execució del Pla Director no li va exigir la construcció del col·lector. ¿Per què? Mai no ho han explicat.

Que el col·lector no era prioritari per al PP no ho diguem nosaltres, ho demostren els seus fets: el PP va demanar un préstec de 2'7 milions a Aquagest a canvi dels diners del cànon d’aigua potable fins l'any 2026. Atenció: fins l'any 2026, o siga l'Ajuntament estarà al final 15 anys sense rebre recursos per l'aigua potable.  I a canvi de què Aquagest va acceptar fer aquest préstec? A canvi de que l'Ajuntament l'alliberara de l’obligació que tenia de finançar el col·lector. 
 

Document on es demana el préstec de vora 2'7 milions del canon d'aigua potable i, a canvi, se li eximeix a la concessionària de finançar el col·lector
 
Document on l'empresa accepta fer el préstec i alliberar-se del finançament

Que el PP no ha tingut mai interés, a més d'aquest afer d'Aquagest, es demostra perquè dels 8'7 milions d'euros que va arreplegar els anys 2009 i 2010 dels Plans de Zapatero i del Pla Confiança de Camps, no va dedicar cap euro al col·lector, mentre es va gastar  1’7 milions en reformes de la l'avinguda, on el projecte del PP va suprimir sobre les 120 places d'aparcament. 
 
Com tampoc van dedicar un euro dels  4'7 milions que van demanar per a obres abans de les eleccions del 2011, un préstec que per cert esta pagant el govern de Compromís.
 
Elaboració pròpia