L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 9 de maig del 2022

Emili Enguix, regidor d'Agricultura, expresa el malestar de Tavernes i demana un periode transitori de 3 anys per a les cremes agrícoles

 

El regidor d'Agricultura, Emili Enguix, de Compromís s'ha posat en contacte amb el departament de Prevenció d'Incendis de la Conselleria d'Agricultura per donar-los a conéixer el malestar del sector agrícola de Tavernes i per expressar la queixa davant la nova llei 7/2022 del govern de Madrid sobre residus i sol contaminants per a una economia circular.

El regidor Emili Enguix ha fet pales els perjudicis que per als agricultors suposa una mesura que va en contra del treball i agricultura tradicional dels nostre poble i del poble valencià en general i ha recordat que només es cremem els residus procedent del creixement dels arbres i llenya que impedeix la producció de fruits. 

Segons el regidor Emili Enguix, el departament de Prevenció d'Incendis li ha indicat que la norma deriva de la llei estatal, del govern de Madrid, al qual ja li han fet arribar el rebuig de l'agricultura valenciana a la nova llei. També han confirmat la demanda al Ministeri corresponent de no posar en vigor una llei d'aquestes característiques sense primer aplicar el seu període de transició, també contemplat en la llei. 

Pla de Cremes de Tavernes

El regidor valler ha coincidit a demanar, com ha fet Conselleria d'Agricultura, que el govern de Madrid done el vistiplau pràctic a la disposició transitària quarta, on ve a dir que les poblacions - cas de Tavernes- que disposen d'un Pla de Cremes puguen seguir cremant sense problemes fins a un període de 3 anys, abans d'aplicar la llei.

Emili Enguix ha confirmat que l'Ajuntament està a l'espera de la possible nota de la Conselleria per ampliar i donar més informació al sector.

Elaboració pròpia