L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 6 de maig del 2022

OBRES EN LA PISCINA COBERTA: L'alcalde confia en obrir-la a finals d'any o principi del 2023

 

 

L'alcalde Sergi González ha donat a conéixer la seua confiança de que en els pròxims mesos es podran obrir les instal·lacions de la piscina coberta, les quals assegurava van a gaudir de múltiples serveis per a cobrir totes les demandes i necessitats dels vallers i les valleres que s'espera trobar en una piscina coberta municipal.

 

 

 

 

Aquestes manifestacions han estat fetes en el transcurs de la visita que el mateix alcalde i regidors de la corporació municipal han efectuat a la piscina coberta, on han pogut comprovar acompanyats per tècnics municipals i de l’empresa concessionària quin és l’estat actual de les obres després dels treballs duts a cap en les primeres setmanes de treballs.

 

Sobre aquest inici de les obres i l'avanç experimentat, Sergi González, ha remarcat que “l’inici de les obres de la piscina coberta era una notícia molt esperada per totes i tots, i avui és una realitat després de molts esforços per tal de desbloquejar els problemes judicials i dur endavant el projecte final. Les obres avancen a bon ritme i esperem que a finals d’any o principis del 2023 tota la ciutadania de Tavernes puga gaudir ja dels serveis que allí s’oferiran”.

 

 

 

 

 

10 anys sense propietat, moltes gestions judicials i una sentència guanyada per a recobrar la propietat

 

Els problemes judicials, dels quals ha parlat alcalde, arranquen el 2011 després que la concessionària del PP es declarara en concurs de creditors i el jutjat es fera càrrec de l'obra pels seus pagaments pendents . S'iniciava un llarg procés judicial, en el qual el govern de Compromís de l'Ajuntament va anar salvant problemes i dificultats en els jutjats, fins que a octubre del 2018 una sentencia declarava que l'Ajuntament podia recobrar la titularitat de la piscina després de complir els tràmits administratius i legals de liquidació de l'obra a la concessionària.

 

Aquest procés de liquidació de l'obra feta (comprovació d'unitats d'obra, valoració, aprovació en ple, i proposta de pagament, entre altres) es va concloure en gener del 2021, quan el ple aprovava pagar la liquidació amb la qual cosa legalment adquiria la propietat. O siga, fa només 1 anys i pocs mesos que l'edifici és de titularitat municipal. L'Ajuntament per no tindre no tenia ni les claus per poder entrar, i quan va entrar va ser amb acta notarial i trencant el cadenat de la porta.

 

 

 

Les obres d'acabament, una inversió de 870.911

L’Ajuntament de Tavernes va iniciar fa unes setmanes les obres d’acabament i reparació de la piscina coberta, treball guanyat per concurs públic per la UTE Electrotecnia Monrabal SLU- Inversiones Exposición SL, amb un cost d'inversió de 870.911 amb un període estimat d’execució de 6 mesos, moment en què la instal·lació estarà preparada per a la seua obertura.

 

 

Les obres contemplen la millora integral de l’equipament per a la piscina amb equips electrònics de mesurament de tots els paràmetres de la instal·lació, la renovació de la instal·lació solar tèrmica, la millora de l’equipament i les instal·lacions de l’edifici, l’habilitació de la zona d’ombra en la terrassa amb una pèrgola de 150 m2.

 

 

 

Tot això anirà acompanyat d'una ampliació del termini de garantia que inclourà els equips de les diferents instal·lacions (climatització, calefacció, electricitat, filtració i depuració, etc.), i, les diferents impermeabilitzacions, (soterrani, gots, cobertes) per sobre dels dos anys estipulats com a mínim en el plec de licitació.

Elaboració pròpia i de la nota del Gabinet de Premsa i Comunicació 06/05/2022 15:44