L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 15 de maig del 2022

Primera setmana de reposició d'arena: Del sud cap al nord, per refer el camí del nord al sud


 
Una setmana de treball des què s'iniciara la reposició  d'unes 80.000 tones d'arena a les platges de Tavernes. Eixa és la quantitat que es parla s'abocarà. Una setmana de viatges de camions i més camions mentre que, per damunt de la poca arena que hi havia en el que fa unes dècades va ser l'arenal de la platja de la Goleta, la maquinària pesant escampa, amuntega i  perfila el que es vol siga la platja per aquest estiu. A la zona nord de Platja Tavernes no s'ha iniciat res. Esperem que també li arribe.

Aconseguir una platja per aquest estiu. I gràcies!  Perquè tothom és conscient que, amb els primers temporals, tota l'arena se l'emportarà la mar cap al sud. I des del sud (zona de Gandia o Xeraco) ara la portem cap al nord, platja de la Goleta. Un any, dos anys.... quants anys, portem així? Com sempre diguem: la faena del matalafer, fer i desfer, o el mite de Sísif modern: no hi ha roca i no hi ha muntanya, però si arena i platja.  Fins quan?

 

I mentrestant a Madrid a vore-les vindre. Anys i anys, tants com els abocaments, sense vore que cal una solució definitiva, un projecte que impedesca que l'arena se'ns fuja de les mans, algun remei que mantinga i retinga l'arena. 

I cap dels dos governs que hem tingut des del 2000 ençà, capaç d'avançar en una solució definitiva. "Hemos licitado la redacción de un proyecto.... " diu ara el govern de Madrid. Però el temps no para i  passa en contra nostra, de Tavernes, de la platja, de l'economia local, del turisme....

 

"Hemos licitado la redacción de una proyecto...". Sempre s'ha dit que "las cosas de palacio van despacio" i si això li sumem que Madrid està molt, molt lluny.....  Al final, ¿serà "tanto monta, monta tanto" el PP com el PSOE? Almenys esperem no s'esdevinga això alhora d'impulsar els projectes de benefici de Tavernes.  I ens quedem sens res.

"Hemos licitado la redacción de un proyecto...."  I clar, al gat escaldat... pensem si no passarà igual que com al projecte del riu Vaca, urgent i prioritari en el Pla Hidròlogic Nacional i vora 40 milions d'inversions: va arribar el PP de Rajoy el va eliminar uns dies abans de la seua adjudicació. I eren els fons europeus!  ¿Seguirà el mateix camí el projecte de les platges?  

 

Perquè a Tavernes d'experiència en tenim: "Estudiaremos la viabilidad y rendimiendo de un proyecto que, defienda Tavernes del río Vaca". Això més o menys se'ls va dir a l'alcalde i regidor valler d'Urbanisme del govern de Compromís el  febrer del 2017, quan els van  confirmar en el Ministeri de Madrid que del projecte del riu, res de res. Han passat més de 5 anys i continuen estudiant. I ara Tavernes paga mig milió en una mota per defensar-nos del Vaca i restituir la legalitat del Vergeret, conculcada en el projecte del PP. 

I deixem ací l'article. Temps tindrem per parlar-ne més..

Elaboració pròpia i les fotografies d'avui mateix