L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 6 de maig del 2022

Sico presenta "L'home gris" a Perpinyà i a Prada del Conflent (la Catalunya Nord)

 


Sempre és un motiu de satisfacció i d'orgull informar de la presentació del llibre d'un autor de la Valldigna, i ho és més encara si l'autor és amic i col·laborador d'aquest blog, com és el cas de l'escriptor valler Sico Fons que avui divendres i el pròxim dissabte, dia 14, presenta el seu darrer volum "L'home gris" a Perpinya i a Prada del Conflet, respectivament, o siga a la Catalunya Nord o per entendre'ns en la zona de parla catalana de França. L'acte d'avui és al Casal de Perpinya i dissabte dia 14 a les 6 de la vesprada al Casal del Conflent de Prada, localitat molt coneguda per acollir a l'estiu la Universitat Catalana d'Estiu.  

Una zona que, aprofitem l'avinentesa per a dir-ho, pertanyia per ser Catalunya a la Corona d'Aragó i que l'any 1659, pel tractat dels Pirineus, el rei español (amb ñ) Felip IV va cedir a França (excepte la localitat de Llívia)  sense consultar ni les Corts Catalanes ni els territoris afectats, i damunt els ho va amagar, i no ho va informar a les Corts Catalanes fins a les Corts del 1702. Així s'escriu la història!

No podem estar presents físicament però sí que estarem en esperit, i li donem a Sico l'enhorabona i esperem i desitgem siga la presentació tot un èxit, i com no et demanem ja de bestreta una col·laboració i que ens expliques com ha anat l'acte a les dues localitats i unes fotos, que això de presentar un llibre a Perpinyà i Prada no es fa tots els dies, per publicar en aquestes pàgines. Ho esperem.

Sort i enhorabona!!!