L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 2 de maig del 2022

ORATGE: Un nou episodi de pluges i mal oratge ens afectarà la primera meitat de la setmana

 

 Comencem maig amb inestabilitat tot per una nova DANA que a partir d'avui ens deixarà tempestes  i pluges tal com avance el dia. Unes tempestes que poden ser més freqüents a l'interior del territori valencià per anar avançant cap a la nostra zona concreta (comarques del sud de València i del nord alacantí) i donar demà precipitacions importants. Podeu llegir dalt l'avís meteorològic que ha emes el Centre de Coordinació d'Emergències per avui 2 de maig.

Les pluges poden  afectar-nos fins el dijous perquè, tenim una acumulació d'aire fred en les capes superiors de l'atmosfera, vaja una DANA més, que en l'avanç se situarà al sud del Mediterrani i portarà la pluja a una ampla zona geogràfica: País Valencià, les Balears, Múrcia i, fins i tot, a la zona del litoral mediterrani andalús. Veieu la localització prevista per al dijous tot seguit.

 

També la massa d'aire freda ens dura a una baixada de les temperatures els pròxims dies, per tornar a recuperar-se a partir de dijous. Ja se sap el que passa en aquest mes de l'any, i que plasma ben bé el refrany popular: Fins a setanta d'abril, no et lleves fil.

L'atmosfera continua per tant rebolicada i són fàcils les tempestes perquè en aquest temps la superfície de la terra ja rep una bona quantitat de radiació solar, i amb l'arribada d'aire fred des de zones situades ben al nord de la Terra, el contrast genera aquestes tempestes primaverals d'equilibri atmosfèric. L'únic que poden tindre de greu és el perill de vindre acompanyades de calamarsa, amb la qual cosa són un perill per a l'agricultura.

Les previsions anuncien bon oratge per al pròxim cap de setmana i, encara és prompte, però  sembla ser que entrarem a partir d'aleshores en un període de millor oratge. Estarem vigilants.

 

Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i segons els casos.