L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 6 de maig del 2022

Costes ha iniciat una nova reposició d'arena. I en van...

 

La Demarcació de Costes ha iniciat avui divendres la regeneració de les dues platges de Tavernes (vore les fotografies) o si voleu abocar novament tones d'arena per fer possible unes mínimes condicions dignes per als usuaris, de cara a la imminent temporada d'estiu. La Conselleria de Medi Ambient no ha posat cap impediment per la seua banda a aquesta actuació.

La informació del Levante-EMV permet fer-nos una idea del temps que duraran els treballs: "Costas planteaba un periodo cercano a los dos meses de máquinas excavadoras en la arena y con idas y venidas de camiones, pero ha acabado acelerando la operación para que solo dure «algo más de dos semanas», según indicó ayer el Ayuntamiento de Gandia". 

 

 

I també el diari informa que l'Ajuntament s'havia queixat perquè eixe treball tenia lloc "en una época preveraniega, la zona más turística de la playa, lo que, sin duda, habría perjudicado el negocio de decenas de locales y la imagen turística por excelencia de la ciudad". Vaja, potser ens toque cridar ben fort que  Tavernes no té la culpa de que el darrer gran temporal haja succeït fa poc més d'un mes, i que és necessari i forçós millorar la platja abans de l'estiu. Solidaritat. 

Els treballs que ja hem pogut visionar avui a Tavernes confirmen que van prou ràpids, i en uns 10 minuts hem pogut comptabilitzar 7 camions diferents abocant arena. Si els treballs duren tot el mes de maig ací a Tavernes podem calcular una aportació semblant a la darrera important, que va permetre gaudir de les platges a l'estiu. De tota manera, cal esperar a vore com es desenvolupen els treballs i saber-ne el resultat.
 

 

 
Perquè ara, es vulga o no, es tornar de nou als pedaços, al fer i desfer faena de matalafer, o el Sísif en versió moderna de platja... tot sense que el govern de Madrid, primer del PP i ara del PSOE, resolguen executar d'una vegada el projecte com cal, urgent i prioritari i no que hàgem de donar mil gràcies per les engrunes que suposa escometre ara i adés un abocament d'emergència per tindre una mínima platja aquest estiu. I la cosa ja va d'any i anys.
 

 
¿Serviran d'alguna cosa les queixes, demandes i escrits del govern municipal? Els dirigents valencians, siga locals o autonòmics, - i més que ningú els del partit del govern ara a Madrid perquè és Madrid qui té la clau- han d'anar més enllà de la visita després dels temporals. Abocaments d'arena n'hem tingut molts, massa en les darrers dècades.  Ara calen altres mesures.
 
Elaboració pròpia