L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 24 de maig del 2022

La regidoria de Foment dedicarà 216.795 euros per als programes d'ocupació EMPUJU, EMERGE I EXPLUS

 

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria de Foment, es beneficia de tres noves subvencions per un total de  216.795,52 euros del organisme LABORA, que és dedicaran al foment de l'ocupació i treball de ciutadans vallers a través dels programes d’ocupació EMPUJU, EMERGE i EXPLUS.

El programa EMPUJU (amb 53.108,53 euros) servirà per contractarà a joves desocupats menors de 30 anys durant un any; amb el pla d’ocupació EMERGE (de 71.676,88 euros) la contractació es destinarà a persones desocupades per a desenvolupar tasques en l’àmbit forestal, i per últim, el programa EXPLUS (de 92.010,11 euros) es destinarà a la contractació de veïns i veïnes desocupades majors de 30 anys.

 

El regidor de Foment, Josep Llàcer

 3 milions és la suma per ara del 2021 i 2022 dedicats al foment de l'ocupació

Sobre aquestes xifres, cal recordar les manifestacions fa uns dies a Tavernes del Secretari Autonòmic i màxim responsable de LABORA, Enric Nomdedéu, de Compromís: Tavernes està molt implicada en el foment de l'ocupació i es modèlica en la gestió dels programes a traves de l'àrea de Foment Local.

La bona valoració que ha rebut la tasca duta a cap per Tavernes des de l'àrea de Foment és la que ha permés aconseguir en el any 2021 un total de vora 2'1 milions en subvencions i vora 940.000 (per ara) en el 2022. Aquestes quantitats s'han dedicat a contractar laboralment, i en distints períodes de temps segons el programa.

Any 2021: un total de de 242 persones


Taller Millorem Tavernes III ... 36 persones
EMPUJU .... 10 persones
ECOVID ... 11 persones
ENCORP ... 4 persones
Manteniment d'agents d'ocupació ... 2 persones
Informadors platges .... 12  persones
Treballadors agrícoles SEPE ... 142 persones
Escola d'Ocupació Et Formem... 25 persones

Any 2022: 

Enguany les quantitats confirmades ja per enguany sumen (per ara) un total superior a 940.000 euros, que es dediquen al taller d'ocupació "Millorem l'entorn de Tavernes IV" amb contracte per a 36 persones desocupades durant un any, els programes d’ocupació EMPUJU i ECOVID de LABORA, amb contracte per a 21 persones aturades titulades amb treball a jornada completa un any en departaments de l’Ajuntament, als quals cal sumar els nous programes recent subvencionat: un nou EMPUJU, EMERGE I EXPLUS.

EMPUJU I ECOVID 2022
 

Nomdedéu lloa la bona tasca duta a cap per Tavernes en el foment de l'ocupació

El secretari autonòmic d’Ocupació i DG de LABORA, Enric Nomdedéu, en la recent visita a Tavernes a més de confirmar les noves ajudes i va lloar la tasca que es realitza a la ciutat, tot dient que “Tavernes és un dels municipis valencians que millor treballa el foment de l’ocupació. Així ho demostren les xifres d’ocupabilitat i els vora 3 milions d’euros que ja els hem concedit en programes d’ocupació des del 2021”.

Tant l'alcalde Sergí Gonzàlez, com el regidor responsable de Foment, Josep Llàcer, responsable de la gestió de l'àrea municipal que du a cap aquestes programes de treball, han recordat “que l’Ajuntament posa tots els recursos necessaris per a desenvolupar aquests programes d’ocupació, que incrementen les oportunitats laborals i obrin noves portes de futur a veïns i veïnes desocupats de llarga durada o en situació de vulnerabilitat”.

Elaboració pròpia a partir de la nota del Gabinet de Premsa  24/05/2022 17:07