L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 22 de maig del 2022

Segona setmana de reposició d'arena a les platges: s'avança però en cal molta, molta arena per un platja digna



Segona setmana de treball de reposició d'arena a les platges de Tavernes, principalment a la Goleta en ser la platja més necessitada i on, pràcticament no hi quedava lloc per ubicar una tovallola o una ombrel·la. Seran al final 80.000 tones d'arena per a les platges de Tavernes com s'ha parlat? Siga eixa, i altra quantitat, el que està ben clar i és ben evident que, tal com avancen els treballs, en cal molta, molta arena.
 
 
 
 
Han passat dues setmanes d'ençà dels primers treballs i la tasca és frenètica: camions van i vénen, abocant arena que suposem extreta de Gandia o Xeraco com es va dir i que, està fent que canvie un poc la fisonomia de la platja. Les fotografies d'avui diumenge ja permeten comprovar com s'està guanyant uns metres de platja a la mar, ja tenim en alguns punts de la Goleta 5/6 metres d'arena, no gran cosa, però si ho comparem a com teniem la platja fa unes setmanes....
 
L'objectiu ja l'hem dit moltes vegades: Aconseguir una platja per aquest estiu. I que els nostres estadants i visitants puguen gaudir del sol i de la mar. Perquè tothom és conscient que al primer gran temporal, desapareixerà quasi tota, com ve passant any rere any.
 
 
 
 
 
I mentre això s'esdevé, suposem que continuarà endavant el tràmit de licitació d'eixe projecte que Madrid ha venut com la solució per a Tavernes i les platges de la resta de la Safor. I també mentrestant esperem alguna resposta a la proposta presentada per l'Ajuntament de Tavernes d'eixos esculls subterranis que facen de barrera paral·lela a la nostra costa vallera i que retinguen l'arena perquè després siga la mateixa mar qui la torne a la platja.
 
Hi ha pendent una pregunta al govern de Sánchez, de Madrid, del senador de Compromís interessant-se de quina és la postura i decisió del ministeri al respecte d'aquests escull de malla geotextil, i que bon resultat ha donat en altres llocs. I esperem, en l'espera del que no ens aturarem a l'hora de reclamar a Madrid les solucions per a les nostres platges però les definitives, no les d'un estiu abocant només arena.
 
 
 
 
 
 
Per cert, hem vist també que en la zona nord de la Platja de Tavernes s'estan efectuant alguns treballs d'anivellament i reposició. No tant ni en la quantitat de la Goleta, però alguna cosa es mou també en aquesta zona. Esperem que per a benefici de tots. Com esperem que el govern de l'estat de Madrid prenga consciència real del problema, tot i que per això cal la implicació no només del govern, sinó de tota la classe política per aprovar consignacions-diners per executar les solucions.
 
 
Elaboració pròpia. Fotografies d'avui diumenge, 22 de maig