L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 13 de maig del 2022

Compromís Safor-Valldigna denuncia la mala planificació del Ministeri i Costes a l'hora de recuperar les platges

 

La regidora de medi ambient, patrimoni cultural, agricultura i medi ambient de l’Ajuntament de Gandia, Alícia Izquierdo i el tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Tavernes en nom de tots els grups municipals de Compromís a la Safor-Valldigna han denunciat la mala planificació de la demarcació de Costes per tal de solucionar definitivament la greu problemàtica de les platges afectades de fa anys. 

Compromís s'ha reunit en el lloc on s'esta extraient arena per a la platja de Tavernes, i els seus representants, cas del regidor de Tavernes Josep Llàcer, han recordat que  precisament és el desinterès del govern de Madrid amb la seua mala planificació i gestió de la costa i les infraestructures portuàries el que propicia la situació de la costa valenciana. 

Compromís ha assenyalat que les actuacions que es fan costen molts diners a les valencianes i valencians tot perquè el següent temporal s'emporte l'arena traslladada i dipositada en les platges afectades des de fa dècades per aquest problema. 


El regidor Josep llàcer ha recordat en el lloc d'extracció que " hi ha els estudis i propostes d’actuacions fets tant per la Universitat Politècnica de València com pels municipis, cas de Tavernes que fa anys que demanda la col·locació d'una malla geotextil per retindre l'arena sense cap atenció ni estar mai considerats pels governs de Madrid ni la Demarcació de Costes"

Josep Llàcer ha remarcat que Compromís demana que s’escolte als municipis afectats que només volen recuperar les platges que tenien fa uns anys i que ara han perdut.  La situació d’emergència a les platges dels municipis al sud de les infraestructures de Cullera i Gandia està generant greus danys i perjudicis no sols a les platges, el medi ambient, les infraestructures i dotacions municipals sinó també a les propietats privades, al turisme i l’economia.

Fa dècades que es van construir i/o ampliar aquestes infraestructures portuàries i des d’aleshores tant la demarcació de Costes com el Ministeri de Transició Ecològica saben de la problemàtica, però no apliquen cap solució estructural ni definitiva.

 

La síndica i portaveu de grup parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes, Papi Robles, ha estat present en l’acte reivindicatiu en el qual ha manifestat què “Compromís proposarà a la resta de grups parlamentaris del Botànic, l’impuls d’una reforma de l’Estatut d’Autonomia per a ampliar les competències de la Generalitat, com la de costes, entre altres, per tal que puguem gestionar i governar, des d’ací, per a la ciutadania. Complim així el pacte del Botànic, que parla de blindar les competències que exerceix la Generalitat i incorporar-ne de noves”.

Les actuacions d’emergència després d’algun temporal o de manteniment que realitzen, com les iniciades aquests dies en les platges valleres, no són la solució, més quan tots sabem i són cada vegada més evidents els efectes del canvi climàtic i l’augment en la intensitat de les tempestes.

Compromís reclama per tant una solució definitiva i urgent al govern del PSOE de  Pedro Sánchez amb propostes serioses i no balafiar recursos públics amb aportacions d’arena que no aprofiten. Mentre el Ministeri no instal·le un sistema de retenció de l’arena que aboca a les platges, seguirem patint greus danys temporal rere temporal. 

 Segons la nota de premsa i fotografies de Compromís la Safor-Valldigna